Ana muhalefette 'eksen kaydı' hareketliliği

Parti yönetimine zehir zemberek suçlamalarda bulunan eski CHP Milletvekili Mengü, "Yurtta sulh cihanda sulh veya sadece Tayyip Erdoğan'ı eleştirmekle olmuyor" dedi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 08 Haziran 2016 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ana muhalefette 'eksen kaydı' hareketliliği

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın önceki gün 'Muhalefetin yeniden şekillenmeye ihtiyacı var' demesinin ardından, parti içi muhalefet de CHP'de yönetim ve politika değişikliğine gitmek için harekete geçti. Eski CHP Milletvekili Şahin Mengü, başta Ermeni meselesi olmak üzere CHP'nin 'ülkenin onurunu koruyacak bir duruş' sergileyemediğini belirterek, "Parti omurgasına dönmeli" dedi.

İLKELERDEN SAPTI

CHP'nin girdiği her seçimde yüzde 20'ler çıtasında kalması ve iktidar alternatifi olamamasının yanı sıra, partinin genel olarak ilkelerinden saptığını düşünen CHP'liler, CHP Genel Başkanı ve parti yönetimine karşı harekete geçti. Daha önce 'CHP kendi çizgisinden çıkıp, HDP çizgisine taşındığı' ve Suriye'deki mezhepçi lider Esad yanlısı politikalarıyla bilinen mevcut CHP yönetiminin tersine 'Halep sünni bir şehirdir, Esad'a bırakılamaz' çıkışları yapan eski CHP Genel Başkanı Baykal, önceki gün de Türkiye'de iç ve dış siyasette önemli kırılmalar beklenen bir dönemde CHP ve diğer muhalefet partilerinin yeniden şekillenmesi gerektiğini söylemesi dikkat çekti.

CHP'de parti içi muhalefetin fitilini yakan Yalova milletvekili Muharrem İnce'nin yanı sıra eski vekil Şahin Mengü de bir grup milletvekiliyle basına kapalı görüşmelere başladı. Dün kendisiyle görüştüğümüz Mengü, 'kongre istiyoruz' demese de mevcut parti yönetimine ağır eleştiriler getirerek şunları söyledi: "CHP, yenilenmekte geç bile kaldı. Şu anda CHP'deki yönetimin büyük yanlışları var. CHP yönetiminden bir faydası olmayıp da CHP'yi eleştirmeyen var mı? CHP, devrimci ve halkçı genel omurgasına dönmeli. Dış politikası yenilenmeli. Yurtta sulh cihanda sulh veya sadece Tayyip Erdoğan'ı eleştirmekle olmuyor. Ermeni sorunu gibi meselelerde ya da bugün İstanbul'da patlayan bomba gibi sorunlarda ülkenin onurunu koruyacak bir duruş gösteremedi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber