PKK'lı hainler 'Ramazan demedi' kana buladı

Türkiye güne acı haberle uyandı. Hainler Ramazan'da da İstanbul'a saldırdı. Üniversitede görev alacak olan çevik kuvvet otobüsünün geçişi sırasında bomba patlatıldı. Alçak saldırıda 6 polis şehit oldu, 5 kişi hayatını kaybetti, 36 kişi ise yaralandı. 2 PKK'lının geceden bombalı aracı bıraktığı tespit edildi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 08 Haziran 2016 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK'lı hainler 'Ramazan demedi' kana buladı

Devrim Tosunoğlu - Akın Çeliktaş

1 yılda dördüncü kez terörün hedefi olan İstanbul'da facianın adresi Vezneciler Şehzadebaşı Caddesi'ydi. 08,40'da meydana gelen olayda İstanbul Üniversitesi'nde görev alacak olan çevik kuvvet ekibinin geçişi sırasında patlama oldu. Otobüsün geçişi sırasında yol kenarına park edilmiş bomba yüklü bir aracın patlatılmasıyla 6 polis şehit oldu, 5 sivil hayatını kaybetti, 3'ü ağır 36 kişi yaralandı.

2 PKK'LI GECEDEN BIRAKTI

İstihbarat ve terör polisleri hain saldırının izini sürerken ilk belirlemelere göre saldırıyı PKK terör örgütü düzenlediği tespit edildi. 2 terörist gece geç saatlerde bomba yüklü olan Clio marka aracı patlamanın olduğu yere bıraktı. Başka bir bombacı da uzak kumandayla patlattı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ve Terörle Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İrfan Fidan ile 7 savcı olay yerinde inceleme yaptı.

Vali acı haberi verdi

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan olay yerinde incelemede bulundu.

6 ocağa ateş düştü

Komiser olacaktı

Kırıkkale

Emrah Pekdoğan

2 yıllık polis olan Emrah Pekdoğan'ın Kırıkkale'deki baba ocağına ateş düştü. Acılı baba "Allah terör belasını ıslah etsin. Komiser olacaktı" diye feryat etti.

Ağıtlarla inledi!

Kayseri

Ramazan Kırboğa

Geçen yıl evlenen ve 3 aylık çocuğu olan şehit polis Ramazan Kırboğa'nın Kayseri'deki baba evine acı haber ulaştı. Evlerinden Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yükseldi.

Bir yıllık polisti

Afyon

Yaşar Özlem

Polis memuru Yaşar Özlem'in, Afyon Sandıklı'daki evine ateş düştü. 1 yıllık polis Özlem'in kısa süre önce öğretmen olan eşinden boşanmak üzere ayrıldığı öğrenildi.

Annesiyle yaşıyordu

Yozgat

Duha Beker

Şehit Duha Beker'in şehadet haberi Yozgat'a ateş düşürdü. 1 yıllık polis Beker'in bekar olduğu ve annesi ile birlikte İstanbul'da yaşadığı öğrenildi.

Namaz kılıp çıkmış

İstanbul

K. Cihan Karagözlü

Şehit polis Kadir Cihan Karagözlü'nün, eski CHP Milletvekili Zeki Karagözlü'nün oğlu olduğu ve 6 ay önce evlendiği ortaya çıktı. 2 yıllık polis memurununZeytinburnu'ndaki evine ateş düştü.Baba Karagözlü "Oğlum sabah sahura kalktı,namazını kılıp öyle evden çıktı" diyerek gözyaşı döktü.

Teröristlerin hain saldırısında polis memuru Gökhan Topçu da şehit oldu.

Bombalı araç 2 Haziran'da getirilmiş

İstanbul'u kana bulayan Clio marka araç 29 Mayıs'ta Bağcılar'da korsan taksicilik yapan birinden kiralandı. Bombacılar aracı Diyarbakır kırsalına götürüp bombaları yükledi. 2 Haziran'da bomba yüklenen araba İstanbul'a getirildi. Polis, aracı kiralayan 4 PKK'lıyı gözaltına aldı. Arabayı Diyarbakır'a götüren ve geri getiren kişi ise aranıyor. Teröristlerin patlamanın şiddetini artırmak çin bombayı demir bilyeyle güçlendirdikleri tespt edildi. Saldırıda kullanılan otomobilden geriye sadece motor kısmından bir parçanın kaldığı anlaşıldı.

Ya otel açık olsaydı!

Patlamanın olduğu noktanın ön cephesinde bulunan Celal Ağa Oteli'nde büyük hasar meydana geldi. Bir süredir kapalı olan otelin boş olması olası bir faciayı önledi. Otelin sahibi Celal Yüksel, "Anlatılacak gibi değil, sanki otelin içinde patlamış bomba" dedi.

Tarihi camiler hasar gördü

Patlama nedeniyle Mimar Sinan'ın 'çıraklık eserim' dediği tarihi Şehzadebaşı Camisi'nde de hasar oluştu. Öte yandan Damat İbrahim Paşa Camisi'nde de hasar meydana geldi. İbadete kapatılan camide temizlik ve tadilat çalışmaları yapılamaya başlandı.

Üniversitede sınavlar iptal

İstanbul Üniversitesi Beyazıt yerleşkesindeki tüm fakültelerde dün yapılması planlanan edebiyat, iletişim, hukuk, fen, su ürünleri ve siyasal bilgiler fakültesi ile adalet meslek yüksekokulundaki bütünleme sınavları iptal edildi. Tüm fakülte binaları boşaltıldı, öğrenciler evlerine geri gönderildi. Olay yerinin yakınında bulunan kız öğrenci yurdu ve Vefa Lisesi de patlamadan etkilendi. Patlama nedeniyle savrulan parçalar yurdun ve okulun camlarını kırdı. Öğrenciler büyük tehlike atlattı.

7 POLiS, SERVİSİ KAÇIRINCA KURTULMUŞ

Saldırıya uğrayan 39841 no'lu Çevik Kuvvet aracına her gün 19 polis biniyordu. Ancak olay günü şans eseri 7 polisin servisi kaçırdığı ve kendi imkanlarıyla görev yerlerine geldikleri öğrenildi. Yine o servisi kullanan

polislerden 6'sından bazılarının raporlu bazılarının da senelik izinde olduğu öğrenildi. Bir poliste başka araçta görevlendirilmiş. Araçta 19 polisin olmaması şehit sayısının artmamasına neden oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber