KalDer Araştırması: Müşteri üniversiteden memnun değil

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 05 Aralık 2006 07:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

KalDer, müşteri memnuniyeti endeksinde daha önce açıklamadığı kamuya yer verdi. Hem özel hem de devlet üniversiteleri son sırada.

Türkiye Kalite Derneği (KalDer), bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin Türkiye Müşteri Memnuniyet Endeksi'nin (TMMA) sonuçlarını açıkladı. Kamu hizmetlerine dair memnuniyet ölçümü yapan ama açıklamayan KalDer, üçüncü çeyrek verileriyle birlikte kamu hizmetlerine ilişkin 1'inci ve 2'inci çeyrek sonuçlarına da yer verdi. Buna göre 1'inci çeyrekte mercek altına alınan eğitimde genel memnuniyet endeks puanı 68 oldu.

Özeller lider

Özel okullar (lise-ilköğretim) 75 endeks puanı ile eğitimde en fazla memnuniyet duyulan hizmet oldu. Hem özel, hem de devlet üniversiteleri 58 puanla memnuniyet sıralamasının altında yer aldı.2'inci çeyrekte ise hastanelerin ölçümü yapıldı. Hastanelerden duyulan memnuniyet 68 puanla ölçülürken, ilk sırada özel hastaneler 76 puanla yer aldı. Kamu hastaneleri ise 61 puanla son sırada yer aldı. TMME'nin üçüncü çeyreğinde ise gıdayla ilişkili 10 sektör ile sağlık-taşıt ile bireysel emeklilik-hayat sigorta sektörlerinin ölçümü yapıldı. Her bir sektörün memnuniyet endeksinde en süt sırada yer alan markası ise şunlar oldu: "Nuh'un Ankara Makarnası, Ülker, Danone, Marsa, Aytaç, Colgate Palmolive, Unilever, Tat, Axa Oyak, ve Algida." Bireysel emeklilikte ise marka ölçümü yapılmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber