GMİS: TTK'nın özelleştirilmesine karşıyız

GENEL Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) özelleştirilmesine karşı olduklarını söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Haziran 2016 21:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
GMİS: TTK'nın özelleştirilmesine karşıyız

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, yaptığı açıklamada TTK'nın özelleştirilmesinin müesseslerin parçalanması ve havzanın bölünmesi anlamına geldiğini söyledi. TTK'nın en büyük sorunun işçi açıkları olduğunu vurgulayan Demirci, şöyle konuştu:

"Kuruma en son 2009 yılında işçi alınmıştır. Ancak yeterli olmamıştır. TTK, 1990 yılından itibaren hiç norm kadroyla çalışmamıştır. Sadece zorunlu hallerde işçi alınmıştır. Zonguldak'ta böyle bir tartışmanın yapılması ayıptır, günahtır. Zonguldak'ta bir tek özelleştirme taraftarı bile olmamalıdır. Herkes işçi açıklarının giderilmesi, yatırımların yapılması ve Türkiye sanayisinin sigortası olan en büyük taşkömürü havzasının devlet eliyle yönetilmesi için mücadele etmeli ve buna katkı vermelidir. Madenler bizim ortak değerimizdir."

TTK'nın özelleştirilmesi konusunda yapılan tartışmaların yersiz olduğunu söyleyen Demirci, özel sektörde çalışan işçilerin durumu görmezden gelindiğini ifade etti. Siyasilerin, kurum temsilcilerinin TTK'nın özelleştirilmesini talep eden açıklamaları büyük bir talihsizlik olarak nitelendiren Demirci, şöyle dedi:

"Bu açıklamalar, TTK'ya neden işçi aldırılamadığının ve işsiz gençlerin neden TTK'da istihdam edilerek Zonguldak'a yatırım yaptırılmadığının nedenlerini ve sorumlularını göstermiştir. Biz, Zonguldak için büyük bir çaba harcarken asıl sorumluların Zonguldak aleyhine çalışmalar yaptığı da görülmüştür. Zonguldak bu şekilde nasıl ileri gider düşünmek gerekir. Zonguldaklı, hükümetleri, bakanları yakından takip eder. Yanlışı gördüğünde herkesin karşısına dikilir. Gün birlik olma, hep birlikte doğruları anlatma günüdür."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber