'Teknoloji kimliktir'

MÜSİAD tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Bilim ve Teknoloji Ödülleri sahiplerini buldu. Ödül töreninde konuşan MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, kimlik bilinci zayıflayan ülkelerin bilimde ve teknolojide geri kalacağını vurguladı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 10 Haziran 2016 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Teknoloji kimliktir'

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen 8. Bilim ve Teknoloji Ödülleri sahiplerini buldu. Bilim ve Teknoloji Onur Ödülü, Bilim ve Teknolojide Yol Açanlar, Ulusal Teknolojinin Gelişimine Katkı, Ar-Ge ve İnovasyon Gelişimine Katkı ve Bilim ve Teknoloji Farkındalığı Oluşturma kategorilerinde verildi. Ödül töreninde konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak; İstanbul ve Mardin'de gerçekleştirilen terör saldırılarını kınayarak konuşmasına başladı. Olpak; terörün dini, dili, ırkı, mazeretinin olmadığını belirtti.

İLERİ TEKNOLOJİ İLE KALKINIRIZ

Kimlik bilinci zayıflayan ülkelerin, bilimde ve teknolojide geri kalacağını belirten Olpak, "Bilim ve teknolojide geri kalan ülkeler, kendi kimliğini ortaya koyacak vasıtaları üretemediği için giderek silikleşir ve zayıflar. Diğer ülkeleri taklit eder, sonunda onların şahsiyetini alarak kimliklerini de kaybeder" dedi. Olpak, Ar-Ge harcamalarımızın GSYH içindeki payı her ne kadar kendilerini tatmin etmese de giderek artmaya devam ettiğini aktardı.

Olpak, "Savunma sanayisinde atılımımızı kendi içerimizde zaman zaman yeterli bulmasak da artırdığımızı ifade ediyoruz. Bu sene başında Ar-Ge reform paketi yürürlüğe girdi. Kendi içimizde iyi bir atılım gerçekleştirdik, fakat istediğimiz yerde değiliz" diye konuştu. 4. sanayi devriminin önemini anlatan Olpak, sonbaharda dünyanın her yerinden iş adamlarını, bürokratları ve temsilcileri bir araya getiren uluslararası ticaret fuarı MÜSİAD EXPO'nun 16.sını ve 3. "High Tech Port" projesini 9 Kasım- 12 Kasım tarihleri arasında CNR Fuar Merkezinde gerçekleştireceklerini kaydetti.

5 KATEGORİDE ÖDÜL VERİLDİ

MÜSİAD'ın Bilim ve Teknoloji Ödülleri kapsamında, Ar-Ge ve İnovasyon Gelişimine Katkı Ödülüne Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ulusal Teknolojinin Gelişimine Katkı Ödülüne ASELSAN AŞ, Bilim ve Teknolojide Yol Açanlar Ödülüne Prof. Dr. Tayfun Akın, Bilim ve Teknoloji Farkındalığı Oluşturma (Haberdar Edenler) Ödülüne Gazeteci Şeref Oğuz ve Bilim ve Teknoloji Onur Ödülüne Prof. Dr. Zekai Şen layık görüldü.

Mesude Demirhan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber