Ziraat'ten emekli bankacıya vurgun suçlaması

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Aralık 2006 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ZİRAAT Bankası Çorum Şubesi Müdür Yardımcısı iken geçen yıl emekli olan 50 yaşındaki Şerife Özçelik'in, gurbetçilerin hesaplarındaki paraları, bir başka hesaba aktarıp yaklaşık 8 milyon YTL'lik vurgun yaptığı öne sürüldü. Hesaplarıyla oynandığını farkeden gurbetçilerin bankanın Genel Müdürlüğü'ne durumu bildirmesi üzerine inceleme başlatılırken, Şerife Özçelik kayıplara karıştı.

Ziraat Bankası Şubesi'nde 22 yıl memurluk, son 8 yıl da Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Şerife Özçelik, iddiaya göre çeşitli Avrupa ülkelerinde çalışan gurbetçilerin döviz hesaplarındaki paraların bir bölümünü başka bir hesaba aktardı. Özçelik, geçen yıl emekliliğini isteyip bankadan ayrıldı. Gurbetçiler, hesaplarındaki paraların azaldığını farkedince durumu Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'ne bildirdi. Bankada inceleme başlatan müfettişler, ilk belirlemelere göre çok sayıda hesaptan, İstanbul'daki bir şubede, açıklanmayan bir kişi adına açılan hesaba para aktarıldığını saptadı. Bu hesabın, Özçelik'in bir akrabasına ait olduğu iddia edildi.

Bekar olan Özçelik'in bu şekilde faiz geliriyle birlikte yaklaşık 8 milyon YTL'lik vurgun yaptığı iddia edildi. İncelemenin başlamasından sonra İstanbul'daki hesapta bulunan paraların çekildiği belirlendi. Banka tarafından mal varlığına tedbir konulan Özçelik, müfettişlere ifade vermeye gelmedi ve kenti terkedip kayıplara karıştı. Müfettişlerin, Şerife Özçelik ile ilgili raporu hazırladıktan sonra Çorum Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağı bildirildi.

Bu arada Özçelik'in emekli olduktan sonra Çorumgaz Şirketi'nde yaklaşık 8 ay kadar abone takip servisinde çalışması, yaptığı vurgunu kamufle çabası olarak yorumlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber