Başkent'te bitirilemeyen üstgeçide tahta merdivenli çözüm

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Aralık 2006 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞKENT Ankara'da tamamlanmadan açılışı yapılan çelik üst geçidi, vatandaşlar, ayaklarına tahta merdiven bağlayarak kullanmaya başladı. Caddede araç trafiğinin çok yoğun ve hızlı olduğunu belirten vatandaşlar, ?Araçların altında kalmaktansa, üstgeçitten böyle yararlanıyoruz? dedi.

Açılışı, zamanından bir yıl önce Esenboğa Havalimanı yeni terminaliyle aynı gün gerçekleştirilen Turgut Özal Bulvarı üzerindeki Pursaklar Beldesi girişinde bulunan tamamlanmamış üst geçit, belde halkına çileli günler yaşatıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile kabinedeki bakanların katılımıyla 13 Ekim 2006'da törenle hizmete açılan tamamlanmamış üst geçidi görenler, gözlerine inanamıyor. Üst geçidin yapılmasından önce, trafik ışığı sayesinde yolun karşısına rahatlıkla geçebildiklerini belirten Pursaklar Beldesi halkı, aylardır süren yol inşaat çalışmalarının yanı sıra, tamamlanamayan üst geçit yüzünden de çile çektiklerini söyledi.

Başkent'i havalimanına bağlayan Turgut Özal Bulvarı üzerinden aşırı hız yaparak geçen araçların yol açtığı onlarca ölümlü, yaramalı ve maddi hasarlı trafik kazasına şahit oldukları için korkan belde halkı, inşaatı tamamlanamayan çelik üst geçitten geçebilmek için ?tahta merdiven' yaparak köprünün ayaklarına bağladı. Vatandaşlar, yolun karşısına geçerken üstgeçidi kullanabilmek için böyle bir çözüm bulduklarını söyledi.

?YAPTIKLARI GÖZ BOYAMA?

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni eleştiren Pursaklar Beldesi halkı, kendilerinin göz göre göre ölüme terk edildiklerini öne sürerken, eleştirilerini şöyle dile getirdi:

?Gazetelerde ve televizyonlarda, ?açılışı bir yıl önce gerçekleştirdik' sözleriyle övünen siyasetçiler, gelip çektiğimiz çileyi görsünler. Dünyanın hiçbir yerinde araç öncelikli hizmet yapamazsınız. Yapılan hizmet ve çalışmalar insan öncelikli olmalıdır. Göz boyamaktan başka bir şey yapmadılar. Bu merdivenden inip çıkarken düşen onlarca kişi yaralandı, ancak karayolunda süratli seyreden araçların altında kalıp ezilme tehlikesiyle karşı karşıya kalmaktansa, burayı kullanıyoruz. AB'ye girecek bir ülkenin Başkentinin manzarasıdır bu. Başkent'in prestijli yolu dedikleri bu mu??

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber