Gökçek ile Eryılmaz savaşı'nda muhtarlardan Gökçek'e destek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2006 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA'DA MUHTARLAR 'GÖKÇEK' LEHİNE DEKLARASYON YAYINLADI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz arasında 'Muhtar bile olamaz' tartışmasında son noktayı Ankara ve ilçe belediyelerine bağlı muhtarlar derneği başkanları koydu.

ANKARA MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI İŞLER: "SAYIN GÖKÇEK, BAŞKAN ERYILMAZ'A 'İYİKİ MUHTAR BİLE OLAMAZ' DEMİŞ"

Ankara Muhtarlar Derneği bir deklarasyon yayınlayarak, Başkan Gökçek'in yanında olduklarını bildirdi. Geçtiğimiz günlerde Başkan Gökçek, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın muhtar bile olamayacağını söylemesi üzerine bazı muhtarlar tepki göstermişti. Ankara ilçelerine bağlı muhtarlar bir basın toplantısı ile bu yaşanan kavga nedeniyle son noktayı koydular.

KEÇİÖREN MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI ER: "SAYIN ERYILMAZ MUHTAR DEĞİL AZA BİLE OLAMAZ"

Keçiören Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Er, yaptığı açıklamada, muhtarlık seçimlerini kazanmakta her babayiğidin harcı olmadığını savunarak, "Çankaya'da bir partinin amblemi ile seçilen Eryılmaz muhtar adayı olsaydı inanın kazanamazdı. Muhtarlık herkesin seçileceği kolay bir iş değildir. Şunu iddia ediyorum Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz muhtar değil aza bile olamaz" diye konuştu.

Ankara Muhtarlar Derneği Başkanı Emir Ali İşler yaptığı açıklamada, Ankara'da 13 bin seçmenli bir mahalleleri olduğunu belirterek, "Sayın Eryılmaz gelsin oradan seçilsin. Türkiye'de randevu alınmadan girilen yer muhtarlıktır. Sayın Gökçek Eryılmaz hakkında 'Muhtar bile olamaz' sözünü iyi ki demiş" diye konuştu. İşler, Eryılmaz'ın kendilerine Gökçek'i protesto etmek için yazı gönderdiğini belirterek, "Sayın Eryılmaz muhtarlara 'Melih Gökçek size hakaret etti gelin protesto edelim' diye tahrik etmeye çalıştı. Çankaya Belediyesi bugüne kadar bize bir hizmet mi getirdi. Özelikle Eryılmaz Çankaya'da muhtarlık yapan arkadaşlarımıza toplantıya katılmamaları halinde mahallelerinize hiç bir hizmet verilmeyeceğini söyledi" şeklinde konuştu.

CEVİZLİDERE MAHALLESİ MUHTARI KILIÇ: "SAKALLI OLDUĞUM İÇİN ÇANKAYA BELEDİYESİ HİZMETLERİMİ ENGELLİYOR"

Çankaya'nın Cevizlidere Mahallesi Muhtarı Kılıç ise yaptığı konuşmada, Başkan Gökçek'in sözünün çarpıtıldığını belirterek, muhtarlar adına Eryılmaz'ı istifaya davet ettiklerini söyledi. İşler kendisinin sakallı olmasından dolayı Çankaya Belediyesi'nin bölgesine hizmet getirmediğini ifade ederek, "Benim sakallı olmamdan dolayı Eryılmaz'ın talimatı ile mahallemdeki grayder çekildi. Bu hizmetmidir sizce, Ankara Büyükşehir Belediyesi mahalleme en güzel hizmeti getirmiştir. Sayın Eryılmaz personel sözün geçmiyorsa derhal istifa et" diye konuştu. Mamak Muhtarlar Derneği Başkanı Hulusi Güngören ise Başkan Gökçek'in sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek, "Sayın Gökçek'in eşine siyasetçi olmak istermisiniz diye sordular. Nevin hanım ben muhtar olmak isterim' dedi. Bu düşünceye sahip olan Gökçek ailesini suçlamak haksızlıktır" dedi.

MUHTARLAR, ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI ERYILMAZ'IN İSTİFASINI İSTEDİ

Öte yandan, muhtarlar toplantı salonuna 'Gökçek senin yanındayız', 'Derhal istifa et Eryılmaz' diye pankart astılar. Toplantıda, Ankara'nın ilçelerinden gelen yüzlerce muhtar Eryılmaz'ı protesto etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber