ÇÜ'de İMKB seans izleme salonu açıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2006 17:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜM BAŞKANI PROF. DR. HATİCE DOĞUKANLI: BİLGİLERİNİ UYGULAMA İMKANI BULAN ÖĞRENCİLERİMİZ, İŞ HAYATINA BİR ADIM ÖNDE BAŞLAYACAK

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde öğrenciler tarafından finansal piyasaların anlık olarak izlenmesi için "İMKB Seans İzleme Salonu" açıldı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hatice Doğukanlı, açılışta yaptığı konuşmada, seans izleme salonunun, öğrencilerin eğitim esnasında öğrendikleri teorik bilgileri uygulamalı olarak öğrenmeleri için açıldığını söyledi. Salonun Deniz Yatırım'ın katkılarıyla açıldığını ve öğrencilerin günlük olarak IMKB'yi bu salondan takip edebileceklerini belirten Doğukanlı, "Forex kurulumu sayesinde anlık bilgilerin yanı sıra geçmiş bilgilere de ulaşabileceğiz. İMKB ile çalışmak isteyen öğrenciler ve öğretim üyeleri Deniz Bank'tan bir hesap numarası alarak istedikleri işlemi buradan yapabilecekler" dedi.

Reel piyasayla ilişkilerin genelde üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde ele alınıp, incelendiğini ve bu ilişkilerin geliştirilmesi için uğraş verildiğini ifade eden Doğukanlı, "Bu uğraş içinde finans sektörü yerini alamaz. Bir anlamda ilişkiler üniversite-sanayi işbirliği olarak ele alındığı için konuya dar bakılmaktadır. Üniversitelerin sadece sanayiiyle değil tüm piyasalarla işbirliği içinde olması gerekir. Bu bağlamda bu girişim fakültemizin finansal piyasalar ve kurumlarla ilişkilerini geliştirmek için önemli bir adım olarak görülmektedir" diye konuştu.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinin artık teorik bilgileri uygulama imkanı bulacaklarını vurgulayan Doğukanlı, "Bu sayede aldıkları eğitimin reel piyasayla bağdaşıp bağdaşmadığını görecekler. Üniversiteden mezun olduğundaysa piyasaya diğer öğrencilerden bir adım önde başlayacak. Bir anlamda bu salon sayesinde staj yapmış olacak" dedi.

Açılışa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serap Çabuk, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber