Gaziantep'te aile sağlık merkezinin bilgisayarları çalındı

GAZİANTEP'te, bir Aile Sağlığı Merkezi'ne giren hırsızlar hastaların kayıtlarının bulunduğu bilgisayarlar ile görevlilerin eşyalarını çaldı. Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Hamza Ağca, son günlerde artan hırsızlık olaylarına dikkat çekerek polisin daha duyarlı olmasını istedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Haziran 2016 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gaziantep'te aile sağlık merkezinin bilgisayarları çalındı

Dün gece geç saatlerde Etiler Mahallesindeki Şehit Dr. Mehmet Niziplioğlu Aile Sağlığı Merkezi'ne gelen hırsızlar balyozla kapısını kırarak içeri girdi. Şüpheliler merkezde bulunan 2 bilgisayarı ve çalışanların özel eşyalarını alarak kayıplara karıştı. Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Hamza Ağca ve Türk Sağlık Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak ise bugün olayın yaşandığı merkezin önüne gelerek basın açıklaması yaptı.

Ağca, yaşanan hırsızlık olaylarının Aile Sağlığı Merkezlerinin bir ticarethane gibi lanse edilmesinden kaynaklandığını söyleyerek şöyle konuştu:

"Sağlıkta dönüşüm projesiyle Aile Sağlık Merkezleri içerisinde değerli eşyaların bulunduğu bir ticarethane gibi gösteriliyor. Buna bağlı olarak hırsızlar buraları hedef alıyor. Bu merkezimizin balyozla kapısı kırılarak içeri giriliyor ve çalışanların değerli eşyaları ile merkezdeki bilgisayarlar ve bu bilgisayarlardaki hasta bilgileri çalınıyor. Çalışanlar sabah saatlerinde olayı fark ederek büyük üzüntü yaşıyorlar. Daha önce de yine benzer olaylar oldu ve birçok merkeze hırsız girdi. Biz bu konuyu emniyet yetkilileriyle konuştuk ve bu alanlarda daha duyarlı olmalarını istedik. Burada özveriyle çalışan sağlık personelimiz şu anda kendilerini güvede hissetmiyor" dedi.

Kemal Kazaz ise olayı ardından saatler geçmesine rağmen hırsızlığın yaşandığı sağlık merkezine hiçbir yetkilinin gelmediğini belirterek, "Hırsız olayı çok vahim bir durum. Bundan daha vahimi ise bu Aile Sağlığı Merkezi'nin bağlı olduğu Şahinbey Toplum Sağlığı Merkezi ve İl Halk Sağılığı Müdürlüğü'nü yetkililerinin bu duruma duyarsız kalması. Bu durumu şiddetle kınıyorum kendilerini istifaya davet ediyorum" dedi.

Ağca ve Kazaz konuşmaların ardından hırsızlığın yaşandığı merkez görevlilerine geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber