'Muhammed Ali'nin rol modelliğini Cumhurbaşkanımız yürütmektedir'

AK Parti İstanbul Milletvekili Turan, "Muhammed Ali'nin bugün siyasal anlamda benzer liderliğini, rol modelliğini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan İslam dünyasında yürütmektedir." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2016 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Muhammed Ali'nin rol modelliğini Cumhurbaşkanımız yürütmektedir'

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, "Muhammed Ali'nin bugün siyasal anlamda benzer liderliğini, rol modelliğini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan İslam dünyasında yürütmektedir." dedi.

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplanan Genel Kurul'da, üç milletvekili gündemdışı söz aldı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Turan, efsanevi boksör Muhammed Ali'nin vefatı nedeniyle yaptığı gündemdışı konuşmada, Muhammed Ali'nin, hakları gasp edilmiş mazlumlar için yumruğunu salladığını, tüm mazlumların sesi olduğunu belirtti.

"Dünya önünde 'one munite' diye haykıran tek lider Recep Tayyip Erdoğan'dır"

Turan, "Kelebek gibi uçan, arı gibi sokan, dünya Müslümanlarının, hatta bütün dünya mazlumlarının kahramanı, gençlerin rol modeli" ve kendisinin de çocukluk yıllarının kahramanı olan Muhammed Ali'nin bugün siyasal anlamda benzer liderliğini, rol modelliğini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam dünyasında yürüttüğünü ifade etti.

1 milyar 800 milyon halkı temsil eden, 63 İslam ülkesi liderlerinden sadece Türkiye Cumhurbaşkanı'nın, tüm zamanların en iyisi, büyük insanın cenaze namazında saf tutmasının bu anlamda çok manidar olduğunu vurgulayan Turan, "Dünyanın 230 ülkesine rağmen, halkların kaderine hükmedercesine oluşturulan hegemonya düzenine, 'Dünya 5'ten büyüktür' diyerek itiraz eden, dünya önünde egemenlerin yüzlerine karşı 'one munite' diye haykıran tek lider Recep Tayyip Erdoğan'dır. Sayın Cumhurbaşkanımızın, misyonu bütün dünya tarafından bilinen ve inançları uğruna her türlü baskıya göğüs geren bir mümin kardeşinin cenazesine katılmasından bile dış politika malzemesi çıkarmaya çalışan içimizdeki İrlandalılara ise söyleyecek hiçbir söz bulamıyorum." diye konuştu.

Meltem Öztürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber