H.Ü. Tıp Fakültesi'nde nefes kesen tatbikat

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2006 18:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

JANDARMA ARAMA KURTARMA TİMİ, HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ AFET TİMİ VE İTFAİYE EKİPLERİNİN KATILIMIYLA AFET TATBİKATI DÜZENLENDİ

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kampüsü'nde çeşitli kurtarma birimlerinin koordinesinde bir tatbikat düzenlendi.

H.Ü. Tıp Fakültesi Kampüsü'nde gerçekleşen tatbikata, Jandarma Arama Kurtarma Timi, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, Kızılay ve Hacettepe Üniversitesi Afet Timi katıldı. Düzenlenen tatbikat sırasında yaşanan bir afetin ardından yangına müdahale, göçük altından canlı çıkarma, yangın sonrası bina tahliyesi, sahra hastanesinde yaralılara müdahale gibi konularda gerçeği aratmayacak bir tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikat sırasında yaralıları oynayanlar gerçek yaralıları aratmadı. Tatbikatın tamamlanmasın ardından Operasyon Direktörü Dr. Uğur Erdener bir açıklama yaptı. Erdener, Hastane'nin Olağanüstü Hal Planının yani Afet Planının uygulamasın tatbikatının yapıldığını belirterek Hacettepe Afet Timi ile diğer kuruluşların koordinesinin sağlanmayı amaçlandığını söyledi.

Erdener, afet karşısında kalınacak durumlara müdahale konusunda tatbikatın gerçekleştirildiğini belirterek, ufak tefek aksaklıkların yaşandığını ama başarılı bir şekilde tamamlandığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber