Velilerden kayıt tepkisi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2006 19:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak'ta bir grup veli, anaokuluna gönderdikleri çocuklarının kaydının yapılmamasına rağmen, kendilerinden para alındığını ileri sürdü.

Zonguldak Yayla İlköğretim Okulu'nun ana sınıfında eğitim gören 21 öğrencinin velisi, okul idaresine tepki gösterdi. Veliler, çocuklarının öğrenim gördüğü sınıfın kapandığını söyleyerek, "Eğitim yılı başında çocuklarımızı kayıt ettirerek okula göndermeye başladık. Bu süre içinde her ay 30 YTL para ödedik. Ancak şimdi çocuklarımızın sınıfı kapatılarak, öğretmenleri de görevden alınıyor. Sebep ise, aslında çocuklarımızın kaydının hiç yapılmamış olması" dedi.

Veliler, okul yönetiminin fazla öğrenciyi kayıt ettiğini, eğitim yılı başında da sınıf açtığını belirterek, "Ana sınıfında 88 öğrenci görünüyor. Fakat, bu öğrencilerden 21'inin hiç bir kaydı yok. Doğal olarak da Milli Eğitim Müdürlüğü okula az öğretmen gönderiyor. Bu durumda, kaydı görünmeyen çocuklarımız öğretmensiz kaldığı için sınıfları kapatılıyor. Şimdi yetkililer bize, çocuklarımızı başka okula göndermemizi söylüyor. 21 öğrenci bu şekilde mağdur edildi. Öğretmen ve sınıf yoksa, bizden her ay aldıkları 30'ar YTL'yi ne yaptılar?" şeklinde konuştu.

Görüştükleri okul yetkililerinden olumlu sonuç alamayan veliler, daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giderek, dertlerini anlatmaya çalıştılar. Veliler, sonuç alıncaya kadar görüşmeleri sürdüreceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber