Suluklarından su içen 17 öğrenci zehirlendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2006 21:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'de bir ilköğretim okulunda eğitim gören 17 öğrenci evden getirdikleri mataralarda bulunan sulardan içtikten sonra fenalaşıp hastaneye kaldırıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ata İlköğretim Okulunda eğitim gören öğrenciler, öğlen tatilinde okuldan ayrılıp yemek yemeye gitti.

Okula yeniden dönen çocuklardan 2B ve 5B sınıflarında öğrenim gören 17 öğrenci, okulda bıraktıkları ve evden getirdikleri mataraların içindeki sulardan içince fenalaştı.

Mide bulantısı ve kusma şikayeti yaşayan öğrenciler, 112 Acil Servis sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Zübeyde Hanım Kadın ve Çocuk Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan 17 öğrenciden 6'sı buradan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Öğrencilerin hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Bu arada, tedavi altına alınan öğrencilerin velileri, bir öğrencinin okulda kimsenin bulunmadığı bir sırada çocuklarının mataralarına tebeşir tozu attığını ve öğrencilerin bu nedenle fenalaştığını iddia ettiler.

Hastanedeki öğrencileri ziyaret edip yetkililerden bilgi alan İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar ise öğrencilerin mataralarındaki suların incelenmesi için Sağlık Müdürlüğüne gönderildiğini belirterek, öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğunu ifade etti.

Zübeyde Hanım Kadın ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr. Cengiz Koçyiğit de ilk bilgilere göre çocukların içtikleri sudan zehirlendiklerini belirterek, şu anda çocukların sağlık durumlarının iyi olduğunu, her ihtimale karşı müşahede altında tuttuklarını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber