Ameliyatı yarım kalan hastaya ambulans şoku

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2006 18:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA'YA SEVK EDİLEN HASTANIN YAKINLARI, PARALARI OLMADIĞI İÇİN UZUN SÜRE AMBULANS ARADI

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ameliyat olan bir hasta, Ankara'ya sevk edilmesi için gerekli olan ambulansın bulunamaması nedeniyle az daha ölüyordu.

Hüseyin Sağlam isimli hastaya, ayağından beynine giden damarda tıkanıklık olduğu için daha önce yapılan bir ameliyat ile stent takıldı. Takılan stentin tıkanması üzerine Sağlam, bir süre sonra Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tekrar ameliyata alındı. Baba İsmail Sağlam, "Hastane bizden 4 bin 500 YTL tutarında medikal malzeme alınmasını istedi. Bize oğlumuzun SSK'lı olduğu ve bu parayı bizim daha sonra bu kurumdan alacağımız söylendi. Ameliyata alındı, ancak fazla narkoz verilemediğinden kalbin ve beynin durma ihtimali üzerine ameliyat yarım kaldı. Oğlumun doktorları bize hastayı uzun süre uyutamadıklarını, böylesi bir ameliyatta kardiyoloji uzmanı, kalp damar uzmanı ve beyin cerrahi uzmanının aynı anda ameliyata girmesi gerektiğini, bu tür bir ameliyatın da Hacettepe Üniversitesi'nde yapılabileceğini söyleyip, ameliyatı yarıda kestiklerini ve hastanın 12 saat içinde yeniden ameliyata alınması gerektiğini bildirdi. Bize çocuğumuzu bir ambulansla Ankara'ya götürmemiz gerektiğini, başka aracın tehlikeli olduğunu ifade ettiler. Tıp Fakültesi'ne sorduk, il dışına ambulans çıkaramadıklarını söylediler. SSK ise 'Ameliyatı fakültede yaptırdınız, onlar götürsün' dedi. Biz de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne başvurduk. Onlar da meclis kararı olduğunu, il dışına ambulans çıktığında 700 YTL tutarında para vermemiz gerektiğini söylediler. Araya tanıdıklarımızı soktuk, ancak kimseden olumlu cevap alamadık. Zaten zor durumdayız. Bir de üstüne 4 bin 500 YTL medikal masraf çıkınca olan tüm paramızı buraya verdik. Oğlumun 12 saat içinde Ankara'da olması gerekiyordu, son anda Tıp Fakültesi'nde bir senet imzaladık ve bize ambulans verdiler. Oğlum 31 yaşında, 1 çocuğu var ve eşi hamile. Hepimizi perişan ettiler. Saatlerce gözyaşlarıyla ambulans aradık. Bulamasaydık 31 yaşında genç bir insanı üç kuruş için kaybedecektik. Biz belediye ambulansını böylesi bir günde kullanamayacaksak ne zaman kullanacağız? Bu ambulanslar vatandaşa hizmet vermeyecek de kime hizmet verecek?" diye konuştu.

Hüseyin Sağlam'ın eşi Fatma Sağlam da olayı anlatırken gözyaşlarına boğuldu.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi yetkilileri, hastanenin il dışına böylesi durumlarda ambulans servisinin olmadığını, ancak hastanın zor durumda olması göz önüne alınarak ücreti daha sonra ödenmek üzere böyle bir uygulama yaptıklarını söyledi.

SSK yetkilileri ise, hastanın bir üst hastaneye sevk edildiğini, bundan sonraki işlemlerin bu hastane tarafından yapılması gerektiğini ifade etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı görevlileri ise, Türkiye'nin her yerine ambulans gönderdiklerini, ancak meclis kararı dolayısıyla kilometre başına bir ücret aldıklarını, il sınırları içerisinde ise ücretsiz hizmet verdiklerini söyledi.

Ankara'ya ulaşan Hüseyin Sağlam'ın yapılan tahlillerin ardından ameliyata alındığı, ameliyatın halen sürdüğü öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber