İstanbul Göz Hastanesi'nden naklen ameliyat

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 10 Aralık 2006 20:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Göz Hastanesi bul yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiği Canlı Cerrahi Günleri'nde Türkiye'nin her yerinden 150'ye yakın göz doktorunu ağırladı. Aralarında huzur evinde yaşayan hastaların da bulunduğu etkinlikte katılımcılar ameliyatları interaktif olarak izleme imkanı buldu.

Canlı Cerrahi Günleri'nde gerçekleştirilen ameliyatlardan ücret alınmadığını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Uz. Dr. Zafer Türkmen, "Ödeme gücü az olan kişileri ve huzurevlerinde yaşayan hastaları tercih ettik, çünkü oradaki insanlara da sahip çıkılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

İstanbul Göz Hastanesi, geleneksel hale getirdiği Canlı Cerrahi Günleri'nin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdi. 10 Aralık 2006 Pazar günü (bugün) düzenlenen etkinlikte bilimsel gelişmelere ışık tutan araştırmalar, göz ameliyatlarındaki son yöntemler katılımcı doktorlarla paylaşıldı.

Sekiz operatör tarafından gerçekleştirilen ameliyatlarda, Fakoemulsifikasyon (Ultrasonik ses dalgaları kullanılarak) yöntemi ile katarak, göz içi lens implantasyonu ameliyatları ve Excimer Laser uygulamaları yapıldı. 15 hastanın ameliyat edildiği etkinlikte göz hastalıkları teşhis ve tedavisindeki son yenilikler tartışıldı. Canlı olarak yayınlanan ameliyatlar katılımcı doktorlarla interaktif olarak paylaşıldı.

İstanbul Göz Hastanesi Medikal Direktörü Prof. Dr. Ali Üstüner yönetimindeki organizasyonda, eğitici yönü ve zorluk derecesi yüksek ameliyatlar yeni teknikler kullanılarak gerçekleştirildi. Aralarında 85 yaşında sosyal güvencesi olmayan yaşlı bir hastanın ve Huzurevi sakinlerinin de bulunduğu hastalar, konusunda uzman ve otorite olarak kabul edilen doktorlar tarafından tedavi edildi. Görüntü kalitesini artıran yeni göz içi lenslerinin ve hem uzağın hem yakının net olarak görülmesinin sağlandığı son jenerasyon göz içi lenslerinin kullanıldığı ameliyatlarla hastalara en iyi tedavi olanakları sağlandı.

Göz Hastalıkları alanında birçok yeni gelişmenin olduğunu vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Uz. Dr. Zafer Türkmen, Türkiye'de Canlı Cerrahi uygulamalarının özel hastanelerde uygulanmasına öncülük ettiklerini ve bu etkinliklerin üçüncüsünü gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

İstanbul Göz Hastanesi'nin kurucularının doktorlardan oluştuğuna dikkat çeken Türkmen, "Bu hastaneyi kurarken hep birlikte bilimsel etik değerlere sahip çıkarak çalışmayı amaçlamıştık. Gerçekleştirdiğimiz etkinlikle de son teknolojiyi ve yenilikleri kullanarak bilimsel etik değerlerimize sahip çıkıyoruz. Canlı Cerrahi Günleri'nde Türkiye'deki değişik kentlerden gelen göz hekimi arkadaşlarımızı ağırlıyoruz. Ameliyatlar özellikle akademik değeri olan vakaları seçmemizin sebebi ise katılımcı göz hekimlerinin bilgilerini pekiştirmek ve artırmak" açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber