Bahçeli disiplin kartını açıyor

MHP lideri Bahçeli'nin "Ayıklanma mevsimi başlayacak" sözlerinin ardından muhaliflerin ihracı için düğmeye basıldı. İlk olarak 'baş paralelci' sözleriyle Bahçeli'yi hedef alan Akşener'in dosyası incelenecek. Akşener, tedbirli ihraç istemiyle disipline sevkedilecek

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 10 Temmuz 2016 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bahçeli disiplin kartını açıyor

Nur Banu Aras

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partideki bayramlaşma töreninde söylediği "Ayıklanma mevsimi başlayacak" sözlerinin ardından düğmeye basıldı. Muhalifler için ihraç süreci başladı.

9 günlük bayram tatili süresince çalışan parti yöneticileri, muhalifler için önceden açılan dosyaları inceledi. Yarından itibaren muhalilflerin ihraç sürecinin başlatılacağı belirtiliyor. MHP Genel Merkezi, Meral Akşener'in Bahçeli ile ilgili 'baş paralelci' sözleri nedeniyle inceleme başlattı. İlk olarak Merkez Disiplin Kurulu'na Akşener'in bu sözleri üzerine hazırlanan dosyanın gitmesi bekleniyor.

İLK İSİM AKŞENER

Akşener'in yaptığı olağanüstü kurultay çalışmalarını takip eden Genel Merkez, buralarda yaptığı açıklamaların bile disiplin suçu olduğunu belirtiyor. Akşener, tedbirli ihraç istemiyle disipline sevk edilecek. Akşener'in ardından sıra diğer isimlere gelecek. Ümit Özdağ ve Sinan Oğan'ın da tedbirli ihraç istemi ile disipline sevk edilmesi bekleniyor.

MUHALİFLER SON KARARINI VERECEK

Muhaliflerin disiplin suçları arasında Bahçeli'ye hakaret etmek ve partiyi ve lideri alçaltıcı açıklamalarda bulunmak, korsan kurultay düzenlemek yer alıyor. Geçen hafta yol haritasını belirlemek için muhalifler yarın Ankara'da tekrar buluşacak. Muhalifler, siyasi heyetlerin hazırladığı raporu inceleyerek son kararını verecek. Muhaliflerin toplantısında yeniden olağanüstü kuurltay çağrısı yapmak için imza toplamaya başlama kararı çıkacağı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber