Operasyon sızdı kumpasçılar kaçtı

'Askeri casusluk' kumpasına karşı açılan soruşturma muvazzaf askerlere uzandı. 29 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 13 kişiye operasyon bilgisi sızdı. Amiraller sağlık raporu ile gözaltından kurtuldu.

Haber Giriş : 10 Temmuz 2016 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Operasyon sızdı kumpasçılar kaçtı

Tüm sanıkları beraat eden askeri casusluk davasının Paralel Yapı kumpası olduğunun ortaya çıkmasından sonra başlatılan soruşturmada dün kritik operasyon yapıldı. İzmir merkezli 10 ilde Fethullah Gülen dahil 30 kişi hakkında 'askeri casusluk' davasında 'fişleme yapıp sahte delil üretmek' suçlamasıyla gözaltı kararı çıkarıldı. 9 kişi gözaltına alındı. İlk kez bir kumpas soruşturmasında üst rütbeli muvazzaf askerler şüpheli olurken, operasyonu önceden öğrenin 2 amiral ve 3 binbaşı sağlık raporu alarak gözaltından kurtuldu. TSK'daki Paralel Devlet Yapılanması ile irtibatlı Y.S., H.T., F.D., M.K.C., H.M., Ş.Y. ve R.A. gözaltına alındı. Sivil şüpheliler arasında PDY'nin TSK'daki elamanlarını yöneten imamların da bulunduğu öğrenildi. KPSS soruşturmasında bir numaralı zanlı olan M.H.S de gözaltı listesinde. Şüphelinin adresinde bulunamadığı öğrenildi.

MAHKEMEDEN DÖNDÜ

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli Tümamiral M.Z.U., Tuğamiral A.A., binbaşılar K.M., A.Ö., H.Ö., R.Z ile emekli asker Z.D ile H.E hakkında gözaltı kararı verildi. Binbaşı H.Ö. İstanbul'da gözaltına alınarak İzmir'e götürüldü. H.Ö. tutuklandı. Askeri casusluk davasına sahte delil üretme ve PDY üyesi olmakla suçlanan amiraller ile binbaşılara emniyet içindeki örgüt üyelerinin operasyonu önceden haber verdikleri öğrenildi. Şüpheliler sağlık raporu aldığı için gözaltı uygulanamadı. İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekilinin itiraz üzerine bu şüpheliler hakkında ikinci kez gözaltı kararı çıktı.

GÜLEN'İN DOKTORU FİRARİ

Operasyonu önceden haber alan 5'i muvazzaf subay 20 şüpheli ise adreslerinde bulunamadı. Bunlardan 13'ünün operasyondan önce yurtdışına kaçtığı belirlendi. 7'sinin ise başka soruşturmalarda şüpheli ya da sanık olduğu, yurtdışında bulundukları öğrenildi. Bu şüpheliler arasında Fethullah Gülen'in doktoru Kudret Ünal ve Gazeteci Tarık Toros da bulunuyor.

KARAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber