Botaş, Ego boru hattına kartlı sayaç taktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2006 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EGO'YA VERDİĞİ DOĞALGAZIN PARASINI ALAMAYAN BOTAŞ, ÇÖZÜMÜ BOTAŞ VE EGO BORU HATTINA KARTLI SAYAÇ TAKMAKTA BULDU

Birikmiş borcunu tahsil edemediği Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak çalışan EGO'ya verdiği doğalgazın parasını alamayan BOTAŞ, çözümü kartlı sayaçla gaz satışında buldu.

Edinilen bilgiye göre, EGO'nun BOTAŞ'a olan borçlarının tümünü hala ödememesi, iki kurum arasında gerginliği sürdürüyor. BOTAŞ Yönetim Kurulu da yaptığı son toplantıda EGO'dan doğalgaz parasını peşin almak için yeni bir adım atma kararı aldı. Buna göre, BOTAŞ'ın Ankara'ya doğalgaz sağlayan ana boru hattının EGO'nun boru hattı ile birleştiği noktaya takılacak olan bir sayaçla EGO'nun, doğalgaz parasını ödememesinin önüne geçilecek. BOTAŞ, EGO'ya artık parasını ödediği kadar doğalgaz verecek. Ankaralılar'ın EGO'dan peşin para vererek, kartlarına doğalgaz yüklemeleri ile aynı yöntemin izleneceği yeni uygulamada, EGO doğalgazın parasını peşin verecek ve parasını verdiği kadar doğalgazı alarak Ankaralılar'a satacak. BOTAŞ Yönetim Kurulu'nun en iyi ve uygulanabilir çözüm olarak bulduğu bu yöntemin en kısa zamanda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in onayına sunulması bekleniyor.

Öte yandan, son olarak BOTAŞ, alacaklarına karşılık EGO'nun banka hesabındaki 5.5 milyon YTL'sine haciz koydurmuş, ancak belediye ile BOTAŞ yetkilileri arasında yapılan görüşmelerde, EGO'nun banka hesabındaki haczin kaldırılarak, normal ödeme tarifesine dönülmesi sağlanmıştı. BOTAŞ, belediyeden alacağının 1 milyar YTL olduğunu belirtirken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise borçlarının 467 milyon YTL olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber