KOBİ'ye tekno yatırım

KOBİ'lere ileri teknolojik destek sağlamak için önemli bir adım atıldı. Türkiye ile AB arasındaki mali işbirliği anlaşması kapsamında yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde, AKÜDGEM projesi sayesinde yaklaşık 5,5 milyon avro yatırımla hayata geçiriliyor. Uygulamanın başlamasının ardından, firmalara eğitim verileceği gibi mevcut ürünlerin de geliştirilmesi sağlanacak.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 12 Temmuz 2016 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KOBİ'ye tekno yatırım

Amasya'da KOBİ'lere ileri teknolojik destek sağlamak amacıyla önemli bir adım atıldı. Türkiye ile AB arasındaki mali işbirliği anlaşması kapsamında yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde, Amasya Mobilya ve Otomotiv Sektöründe Ortak Kullanım Tesisi ve Küçük İşletmelere Danışmanlık Hizmeti Merkezi Kurulması Projesi (AKÜDGEM) yaklaşık 5,5 milyon avro yatırımla hayata geçiriliyor. Amasya Esnaf ve Sanatkar Odası Birliği öncülüğünde Amasya Valiliği, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası, S.S. Amasya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin bir araya gelerek Rekabetçi Sektörler Programına sundukları Amasya Mobilya ve Otomotiv Sektöründe Ortak Kullanım Tesisi ve Küçük İşletmelere Danışmanlık Hizmeti Merkezi Kurulması Projesi (AKÜDGEM) ile KOBİ'lere ileri teknolojik destek sağlanarak uluslararası rekabet gücünün artırılması hedefleniyor.

FİRMAYA EĞİTİM İMKANI SUNUYOR

Proje kapsamında tüm KOBİ'lerin kullanımına açık ortak kullanım tesisi, bölgedeki ortaklık kültürü ve girişimcilik ruhunun geliştirilmesine de katkı sağlayacak. Tesiste son teknolojiye sahip otomotiv arıza tespit ve bakım-onarım cihazları ile tasarımdan üretime kadar tüm ağaç işlerinin yapılabileceği atölyeler yer alacak. Tesis aynı zamanda KOBİ'lere eğitim merkezi olarak hizmet verecek. Üretim sırasında KOBİ'lerin hammadde yetersizliği başta olmak üzere yaşadıkları çeşitli sorunlara çözüm bulunmasına katkı sağlayacak olan tesis tamamlandığında, üretimde gerekli olan bazı malzeme ve parçaların şehir dışından teminiyle üreticiye yansıyan ek maliyet sorunu da ortadan kalkacak.

  1. Ürün çeşitliliğinin artması hedefleniyor
  2. Tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte, ürün çeşitliliğine olanak vermeyen mevcut üretim koşulları değişerek daha hızlı ve etkin hale gelecek, bölgede mobilya sektörünün gelişimi de ivme kazanacak. Kurulacak tesiste temel mobilya tasarımları bilgisayar destekli çizimlere dönüştürülecek. Bu sayede elle yapılan çizimler bilgisayar ortamına taşınarak kalite standartlarının korunması sağlanacak. Hayata geçirilecek Proje ile farklı renk seçenekleri ve tasarımlar üzerinde oynama yapılarak ürün çeşitliliği yüzde 25-30 civarında artırılacak. Tüm işletmelere eşitlik prensibiyle hareket edecek ortak kullanım tesisinde, 'herkese aynı fiyat' politikası uygulanacak. Böylece haksız rekabet ortadan kalkarken, belirlenecek rotasyon sayesinde tesis kullanımında tüm işletmelere eşit fırsat sağlanacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber