Solunum yolları enfeksiyonları ölümle sonuçlanabiliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2006 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"KIŞ AYLARINDA ORTAYA ÇIKAN SOLUNUM YOLLARI ENFEKSİYONLARI TEDAVİ EDİLMEZSE ÖLÜMLE SONUÇLANA BİLİYOR"

Adıyaman'ın Kahta İlçesi Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Ahmet Levent Başaran, kış aylarında solunum yolları enfeksiyonlarına çok sık rastlandığını belirterek, zamanında müdahale edilmediği taktirde bu hastalığın ölümle sonuçlanabileceğini söyledi.

Dr. Levent Başaran, kış aylarının başlamasıyla birlikte ateşli öksürük, nefes darlığı, solumun zorluğu şikayetleriyle birlikte seyreden solunum yolları enfeksiyonlarının da artış olduğunu belirtti. Başaran, "Yetişkinlerde olduğu gibi çocukları mevsimine göre giyindirmek gerekiyor. Ne fazla sıkı ne de az giyindirmeli. Çocukların aşırı giyindirilmesi halinde fazla terleme meydana gelir. Terleme ve soğumayla da vücudun çalışma düzeni bozulur. Yeterli giydirilmemesi halinde ise direnç azalacağından hastalığa çabuk yakalanılabilir" dedi.

Kış aylarında evde dumansız ve sigara içilmeyen bir ortamın oluşturulmasına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Dr. Başaran, "Bunlar solunum yolları enfeksiyonlarını hazırlayan en önemli etkenlerdir. Aileler, çocuklarında öksürük, ateş, solunum sıkıntısı, hızlı nefes alma, solunumda inleme, nefes alma güçlüğü, burun tarafında oynamalar, göğsünde çekilme gibi şikayetler görüldüğü takdirde hemen bir ilgili doktora giderlerse iyi olur. Aksi takdirde hastalık ilerlerse hem tedavi güçleşir hem de ölümlere yol açılanabilen sonuçlar görülür. Gerçi eskiye oranla halkımız giderek bilinçlenmektedir ve daha duyarlı davranmaktadırlar. Böylelikle çocukların tedavileri kolaylaşmaktadır ve biz hekimlerin tedaviyi daha kolay yapılması sağlanmaktadır. Ayrıca hastalıklara karşı aşılar zamanında yaptırılırsa hastalıklara yakalanma riski azalacaktır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber