Erdoğan: Bu hafta yazılı talebimizi yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN International'dan Becky Anderson'a verdiği mülakatta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruları cevapladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2016 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Bu hafta yazılı talebimizi yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN International'dan Becky Anderson'a verdiği mülakatta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruları cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

- "Bu hafta içerisinde yazılı talebimizi başta ABD olmak üzere birçok Batı ülkesi, Afrika ülkesinden bu taleplerimizi yapmaya başlayacağız çünkü olay sadece Fetullahçı Terör Örgütü'nün başı değil, onunla ilgili bunların bir teşkilat şeması var. O teşkilat şemasının içerisindeki birçok kişinin de bulundukları ülkeler var, bunları o ülkelerden isteteceğiz"
- "Bakın, şu anda biz yazılı talebimizi yapacağız, isteyeceğiz. Eğer yazılı talebimize olumlu bir cevap gelmediği takdirde Amerika, yarın bir gün, Türkiye'de herhangi bir kendine göre suçlu telakki ettiği birisini isteyecek olursa, ben cumhurbaşkanı olarak böyle bir talebe onay vermem"

- Türkiye ile ABD arasında suçluların iadesi anlaşması

ABD makamlarından, Gülen'in iade talebiyle ilgili olumlu yanıt gelmemesi halinde ne şekilde davranacakları hususunda Erdoğan, şunları kaydetti:

"Çok basit, bunu zaman zaman ben açıkladım. Bakın, şu anda biz yazılı talebimizi yapacağız, isteyeceğiz. Eğer yazılı talebimize olumlu bir cevap gelmediği takdirde Amerika, yarın bir gün Türkiye'de herhangi bir kendine göre suçlu telakki ettiği birisini isteyecek olursa, ben cumhurbaşkanı olarak böyle bir talebe onay vermem.

Bugüne kadar bizden hangi teröristi istediyse, kendine göre terörist kabul ettiğini istediyse biz vermişizdir ama bu olaydan sonra çünkü suçluların iadesi anlaşması var. Sen benden istediğin zaman, benim stratejik ortağımsın, ben veriyorum, sen niye bana vermiyorsun? Sen de bana vereceksin. Vermediğin takdirde bundan sonra da burada bir mütekabiliyet vardır, dolayısıyla ben de onu vermem."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber