Sanal alemdeki ses kaydı Hakan Fidan'a ait değil

Sanal alemde "tüm teşkilatlara" hitabıyla başlayan ses kaydının MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a değil, bir sivil toplum kuruluşuna ait olduğu belirtildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2016 01:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sanal alemdeki ses kaydı Hakan Fidan'a ait değil

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, sosyal medya üzerinden paylaşılan ve FETÖ'nün darbe girişiminin ardından yaşanması muhtemel provokasyonlara ilişkin uyarıların yapıldığı ses kaydıyla ilgili, "O ses kaydı, bizimle alakası olmayan bir sivil toplum örgütü tarafından seslendirilmiş ve kendi teşkilatlarına gönderilmiş." dedi.

Ataş, AA muhabirine, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından yaşanması muhtemel provokasyonlara ilişkin uyarıların yapıldığı, sosyal medyada dolaşan ses kaydı konusunda açıklama yaptı.

Ses kaydının AK Parti ile ilgisi olmadığını bildiren Ataş, "O ses kaydı, bizimle alakası olmayan bir sivil toplum örgütü tarafından seslendirilmiş ve kendi teşkilatlarına gönderilmiş." ifadesini kullandı.

Ataş, Whatsapp üzerinden paylaşılan ses kaydının, "Bütün il ve ilçe teşkilat başkanlarına talimatımdır." şeklinde başladığı için "bir siyasi partinin başkanından bu talimatlar gidiyormuş" gibi bir algı oluşturduğuna işaret etti.

Kısa sürede sosyal medya üzerinden yayılan ses kaydının, ister istemez AK Parti teşkilat mensuplarının birçoğuna da gönderildiğini dile getirerek, "Biz de teşkilatlarımızı olaylar bundan sonra farklı mecralara çekilmesin diye mesajlarla, telefonlarla uyarıyoruz." ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber