KESK'in eylemi trafiği felç etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2006 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Yapı-Yol-Sen'e üye bir gurup tarafından köprü ve otoyollarda çalışan gişe görevlilerinin çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve köprü zamlarını protesto için yaptığı iş yavaşlatma eylemi sebebiyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde trafik yoğunluğu yaşandı.

KESK'e bağlı Yapı-Yol-Sen üyesi 50 kişi, 'Ek Ödeme Yasa Taslağı'nın yasalaşması, "fiili hizmet" isteklerinin hayata geçmesi ve "otoyollar ve köprülerin ücretsiz olması" talebiyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü gişeleri önünde toplandı.

Sendika üyeleri, Karayolları hizmet binasında basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından basın açıklaması yapan Yapı-Yol-Sen Genel Başkanı Bedri Tekin, "İstanbul'da trafik problemi yeni ortaya çıkmış değil. Alınan kararlar toplu taşımayı özendirmediği için trafik artık içinden çıkılmaz hale geldi. İki gün boyunca eylemlerimiz sürecek" dedi.

Basın açıklamasının ardından KESK üyeleri araç şoförlerine bildiri dağıttı.

Eylem saat 19.00'a kadar devam edecek.

Yoğunluk nedeniyle çileden çıkan bazı vatandaşlar eylemcilere tepki göstererek "Böyle şeylerden bizim haberimiz yok olan vatandaşa oluyor" dediler.

TRAFİĞİN NEDENİ BİZ DEĞİLİZ

Eylemlerin yarın da süreceğini hatırlatan Tekin, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nda çalışan bir memurun 650-700 YTL maaş aldığını belirterek, "Biz bunu kabul etmiyoruz. İnsanca ücret sağlanana kadar mücadelemiz sürecek" dedi.

Gişelerde 8-10 saat değil, bir saat bile çalışmanın sağlıklı olmadığını ileri süren Tekin, "Bugün ve yarınki eylemlerimiz, İstanbul trafiğini daha da zora sokacak. İstanbul'daki trafik keşmekeşinin nedeni biz değiliz. İstanbul'da trafik sorununun çözümü için bir toplantı yapıldı. O toplantıda komik şeyler söylendi. Belirli saatlerde otoyollarda 4 kat ücret alınması önerildi. Kaç para yaparsan yap, vatandaş buradan geçecek. Çözüm değil" diye konuştu.

Tekin, köprü geçişinin OGS ve KGS'ye dönüştürülmesinin Boğaziçi Köprüsü'nde yapılan uygulamayla çözüm olmadığının görüldüğünü savunarak, trafik çözümü için toplu ulaşım altyapısının geliştirilmesi gerektiğini bildirdi.

Bedri Tekin, İstanbul'a yeni köprüler yapılmasının da çözüm olmayacağını savunarak, "Eğer köprüler çözüm olursa, 5. ve 6. köprünün yapılması gerekir" dedi.

Açıklamaların ardından grup, çeşitli sloganlar attı.

İş yavaşlatma eylemi yarın da otoyol gişelerinde sürecek. Eylem, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde ise yine saat 14.30'da başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber