Fuatavni'nin yolu Mehdi'ye çıkıyor

Star'ın ortaya çıkardığı FETÖ'nün sosyal medyadaki propaganda aracı 'fuatavni' gerçeğinin ardından 28 kişi gözaltına alındı. Kanlı terör örgütü 'fuatavni' ismini 'Mehdi Fetullah Gülen' isimlerinin cifir hesabına göre belirlemiş.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 23 Temmuz 2016 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fuatavni'nin yolu Mehdi'ye çıkıyor

STAR, yıllardır FETÖ'nün sosyal medya üzerinden tetikçiliğini yapan 'fuatavni', 'Fetullah Gülen'in süper çocuğu' olarak bilinen ve örgüt tarafından özel yetiştirilen Today's Zaman yazarı Aydoğan Vatandaş olduğunu ortaya çıkarmıştı. Emre Uslu'dan, Said Sefa'ya kadar çok sayıda isminde '@fuatavni'ye muhbirlik yaptığının ortaya çıkmasının ardından FETÖ'nün sosyal medya ağı büyük darbe yedi. Aralarında, @fuatavni adlı hesabın ilk sahibi Said Sefa'nın da bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.

NEDEN O İSİM?

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Murat Çağlak'ın talimatıyla gözaltına alınanlar arasında, Rota Haber, Subuo Haber, Aktif Haber, Haberdar, Merkür Haber isimli internet sitelerinin yöneticileri de bulunuyor.

FETÖ'nün sosyal medya hesabına 'fuatavni' ismini çok özel hesaplamalar yaparak seçtiği ortaya çıktı. Gizliliğe ve şifreli iletişime büyük önem veren FETÖ'nün 'fuatavni' ismini seçerken cifir hesabını kullandığı belirlendi. FETÖ'nün örgüt içi çok önemli iletişimleri de bu yöntemleri kullanarak yaptığı bulunuyor.

SİYONİZM TAKTİKLERİ

Cifir hesabı gibi Siyonizm'in kabala yöntemlerini kullanmaya büyük önem veren FETÖ, kendi arlarında örgütün lideri Fetullah Gülen'i anarken 'Muhammed Fetullah Gülen' ve 'Mehdi Fetullah Gülen' isimlerini kullanıyor. Örgüt, dışarıya karşı ise 'Muhterem Fetullah Gülen' ismini telaffuz ediyor. Savcılığın yaptığı araştırmaya göre Gülen için kullanılan üç isim ile 'fuatavni'nin cifir hesabıyla değerleri aynı, yani dört ismin de ebced değeri 140 olarak hesaplanıyor.

EBCEDLİ BEDDUA

Yine yapılan tespitlere göre 17 Aralık darbe girişiminin başarısız olmasından sonra Fetullah Gülen'in Pensilvanya'da ettiği bedduanın da cifir hesabıyla hazırlandığı belirlendi. Gülen'in beddualarının dönüşü durumunda, bizzat beddua sahibini perişan edecek bir kabala ritüeli olduğu öğrenildi. İddiaya göre bu tarz bir ritüel ile daha önce Hz. Süleyman'ın yükselişini önlemek için edilen beddua, eşlerinden birini öldürmüş.

ŞEHİTLERE AĞIR HAKARET

Milli iradeye yönelik darbe girişimi püskürtülen FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen, örgütüne üye vatan hainleri tarafından şehit edilenlere ağır hakarette bulundu. Gülen son yayınlanan videosunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk milletine de tehditler savurdu.

İTİRAF ETTİ

Darbeyi kendisinin planladığını itiraf eden Fetullah Gülen, "Varsın bir sürü ahmak bir başarı elde etmiş gibi güledursun. Düğünler, dernekler kursun o komik durumlarını bayram ilan etsinler. Fakat dünya bu meseleyi alaya alıyor" ifadesini kullandı.

ÖLÜMLE TEHDİT

Kanlı terör örgütünün elebaşı Gülen, "Eğer bunlar hayatta kalırlarsa keşke diyecekler ama diyemeyecekler" sözleriyle Türk milletine ölüm tehditleri savurdu. Gülen'in hedefinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da vardı. Erdoğan'ı da ölümle tehdit eden teröristbaşı Fetullah Gülen, "O da diğerleri gibi kanalizasyona gidecek" dedi.

CİFİR HESABI NEDİR?

Ebced ya da cifir hesabı olarak bilinen yöntem, geleneksel Arap alfabesinin eski sıralanışından (elif, ba, cim, dal) ilk dört harfinin okunuşlarıyla (E-B-Ce-D) türetilmiş bir sözcüktür. Ebced hesabı ise Ebced rakamları denilen alfabetik bir sayı sistemini kullanarak, kelime, cümlecik veya cümlelerin sayısal değerini hesaplama ve bunlardan anlamlar çıkartma işlemidir. Teori incelenen kelime, cümlecik veya metinde bir şekilde gizli şifreleme bulunduğu varsayımına dayanır. Kabala sisteminde ise Gematria denen sayısal bir düzenek mevcuttur. Burada İbrani sayıların rakamsal değeri 400'e kadar ebced numaraları ile aynıdır. Günümüzde hala madde numaralamada ve haftanın ilk 6 gününü temsil için kullanılmaktadır.

ÇATI İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilgili, elebaşı Fetullah Gülen'in de alalarında bulunduğu 73 kişi hakkında hazırladığı 'çatı iddianamesi', 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Davanın ilk duruşması, 22-25 Kasım 2016'da görülecek. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu'nda görevli Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun'un hazırladığı iddianamede Fetullah Gülen'in yanı sıra Zaman Gazetesi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu TV'nin Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Karaca, İpek Koza Holding'in sahibi Akın İpek, da sanık olarak yer alıyor. İddianamede, FETÖ'nün kamu kurumlarında kadrolaşarak, devlet içinde devlet olarak ayrı hiyerarşi ve iş bölümüne göre faaliyet yürüttüğü vurgulandı.

Kemal Gümüş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber