59 Katyuşa'ya 3 bin 900 atışla karşılık verdik

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 18 Ocak-7 Mayıs tarihleri arasında IŞİD'in yaptığı 59 Katyuşa ve 5 top atışına yaklaşık 3 bin 900 etkili top atışıyla karşılık verildiğini bildirdi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Temmuz 2016 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
59 Katyuşa'ya 3 bin 900 atışla karşılık verdik

MERİÇ TAFOLAR Ankara

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in IŞİD ile mücadeleye ilişkin soru önergesini yanıtlayan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Suriye'deki ihtilaf ve çatışma ortamı, bölgesel istikrarsızlığa yol açtığı gibi ulusal güvenliğimiz açısından da tehdit haline gelmiştir. Ülkemiz bu çerçevede, yaşanan bu krizin yol açtığı her türlü risk ve tehdidi bertaraf etmek için gerekli tüm önlemleri almayı sürdürmektedir. Nitekim, TBMM hükümettimize bu konuda gerekli yetkiyi vermiştir. Bu tehditlerden biri de başta DEAŞ olmak üzere terör örgütlerinin Suriye'deki faaliyetleridir. DEAŞ ve diğer terör örgütlerinin sınırımıza mücavir bölgelerdeki güvenliğimize karşı eylemleri herkesin malumudur.

2016 Ocak ayından itibaren, mayıs ayı başına kadar DEAŞ'ın Katyuşa tipi roketatarlarla ve top atışlarıyla Kilis ilimizi hedef aldığı malumlarıdır. Bu saldırılar sonucunda, toplam 21 kişi hayatını kaybetmiş, 79 kişi de yaralanmıştır. Ülkemiz kendi imkan ve kabiliyetleriyle angajman kuralları çerçevesinde bu saldırılara gereken mukabeleyi göstermiştir. Bu çerçevede, 18 Ocak-7 Mayıs tarihleri arasında, DEAŞ'ın yaptığı 59 Katyuşa ve 5 top atışına yaklaşık 3 bin 900 etkili top atışıyla karşılık verilmiş ve çok sayıda DEAŞ hedefi vurularak etkisiz hale getirilmiştir. Parçası olduğumuz uluslararası koalisyonun çabalarına vermekte olduğumuz destekle Suriye'de terör örgütleriyle mücadeleye devam olunacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber