Başöğretmeni dövenler serbest

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 16 Aralık 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de, eğitim gördükleri Şehit Fethi Bey Ticaret Meslek Lisesi'nin koridorunda tespih çektikleri için kendilerini uyaran Tarih Öğretmeni Bayram Eyüp Ertürk'ü dövüp yaralanmasına neden olan E.D. ve U.E. adlı öğrenciler işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi ve serbest bırakıldı

Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen 37 yaşındaki Ertürk'ün, Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı sınavı kazanarak Türkiye'deki 360 Başöğretmen'den biri olduğu ortaya çıktı. Yaşadığı şoku üzerinden atan 16 yıllık öğretmen Ertürk, "Eğer bu tipteki çocuklar düzelecekse dayak yemeye her zaman hazırım. İçim acıyor" diyerek tepkisini dile getirdi.

Önceki gün, `uyuşturucu madde kullanmak' suçundan gözaltına alınıp sevkedildikleri adliyede savcının kararıyla serbest bırakılan 17 yaşındaki E.D. ve 18 yaşındaki U.E. adlı öğrenciler, dün geldikleri okulda tenefüs sırasında tespih çektikleri için kendilerini uyaran Tarih Öğretmeni Bayram Eyüp Ertürk'le tartışmıştı. Sözlü tartışmanın büyümesiyle 10'uncu sınıf öğrencileri E.D. ve U.E.'nin tekme tokat dövdüğü öğretmen Ertürk, İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağ gözü morarıp, dudağı patlayan öğretmen Ertürk, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Öğretmenlerini dövdükleri için diğer öğrenciler tarafından linç edilmek istenirken kurtarılan E.D ve U.E., tedbir amacıyla bir gün tatil edilen ve boşaltılan okuldan geniş güvenlik önlemleri altında çıkarıldı. İşlemleri tamamlanan ve yaşları küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilen E.D. ile U.E., bu sabah saatlerinde adliyeye sevkedildi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye gönderilen iki öğrenci tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BAŞÖĞRETMEN ÜNVANLI

Taburcu edilmesinin ardından geçici rapor alan Ertürk'ün, iki yıl önce, Milli Eğitim Bakanlığı'nın meslekte 7 yılını bitirenler için açtığı sınavda başarılı olarak Türkiye'deki 360 Başöğretmen'den biri olduğu ortaya çıktı. Devlet memuru olduğu gerekçeiyle görüşme teklifini kabul etmeyen ancak telefonla kendisine ulaşılan Ertürk, "Tenefüs sırasında elimdeki yazılı kağıtlarıyla yürüyordum. Birden karşımda tespih sallayarak gezdiklerini görünce, `Okulda tespih sallanmaz. Sokun cebinize' dedim. Onlar da `Kimse bizden bu tespihi alamaz' dedi. Sonra üzerime yüklenip duvara doğru ittiler. Kafamı duvara vurunca bayılmışım. Sonra gözüme ve dudağıma da yumruk atmışlar. Ama ben onları hatırlamıyorum" dedi.

Uğradığı saldırı, iyi bir eğitim almaları için tüm emeğini sarfettiği öğrencilerinden geldiği için üzgün olduğunu söyleyen Ertürk, "Biz onlara elimizden gelen eğitimi iyi bir gelecek sağlamalarına çalışıyoruz. Ancak son dönemdeki bazı çocukların içinde bu tip olumsuz davranışta bulunanlar ve hareket edenler de var. Bunları görmezden gelemeyiz. Yine de ben bu tipteki çocuklar düzelecekse dayak yemeye her zaman hazırım. İçim acıyor" diyerek tepkisini dile getirdi.

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Olayın ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden müfettişler, okulda soruşturma yapmak üzere görevlendirildi. Ertürk, müfettişlere olayı anlatırken, okuldaki diğer öğretmenler, bu iki öğrencinin sürekli sorun yarattığını, derslerinden başarısız olmalarına rağmen tanınan haklar nedeniyle eğitimlerine devam ettiğini, her zaman can güvenliklerinin tehlikede olduğunu hatta araçlarına da zarar vermekten bile çekinmediklerini ancak herhangi bir yaptırımın olmamasından yakındı.

Okulda görevli Eğitim Sen üyesi bazı öğretmenlerin yakalarına, `Öğretmenlere yönelik her türlü şiddeti kınıyoruz' şeklinde yazı astıkları görüldü. Öğretmenler, pazartesi günü olayı protesto eylemi yapacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber