Aktay: Parti içerisinde bir revizyon şu an için yok

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay "(FETÖ'nün darbe girişimi) Gerek hükümette gerek MKYK'da veya parti yönetiminde bir revizyon şu an için yok"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2016 21:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aktay: Parti içerisinde bir revizyon şu an için yok

Aktay, MKYK ve MYK toplantılarında TBMM'deki yasama faaliyetlerinin de gündeme geldiğini, bu konuda planlama yapıldığını vurguladı.

- "Revizyon şu an için yok"

Açıklamalarının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Aktay, "15 Temmuz darbe girişiminin siyasi bir yansıması olacak mı? AK Parti MYK ya da 65. Hükümet'te bir revizyona gidilecek mi?" sorusu üzerine, "Böyle bir konu şimdilik gündemde yok. Gerek hükümette gerek MKYK'da veya parti yönetiminde bir revizyon şu an için yok." karşılığını verdi.

Aktay, 14 Ağustos'ta yapılacak AK Parti'nin anma etkinliğine, kurucular listesinde yer alan isimlerin davet edilip edilmeyeceğinin sorulması üzerine, "Tabii ki kurucular, milletvekilleri, eski milletvekilleri, MKYK üyeleri, hepsi davet edilecektir." dedi.

- "Bağlantılar, irtibatlar ve suçlar bireyseldir"

"15 Temmuz darbe girişiminin ardından parti içinde bir inceleme başlatıldı mı, görevden alma veya bir disiplin süreci yaşanacak mı? Parti içinde FETÖ ile bağlantılı kişiler var mı?" sorusu üzerine Aktay, şu yanıtı verdi:

"Bu konuda partimiz içinde de bir çalışma elbette ki yapılıyor. Varsa bu konudaki uzantıları, tespit edildiğinde onlarla ilgili gerekli değerlendirmeler ve işlemler yapılacaktır. Ancak bu konudaki prensibimizi tekrar hatırlatmakta fayda var. Birisinin kardeşi, birisinin akrabası diye birilerini mağdur edecek ve birilerini töhmet altında bırakacak değiliz. Bu konudaki bağlantılar, irtibatlar ve suçlar bireyseldir. Bireylerin kendisini elbette ki bağlar ama bu bireyler arasında yani kardeşler arasında aynı zamanda bu suçun irtikabında, bu terör örgütüne mensubiyet irtikabında eğer bir ortaklık, dayanışma ve yardımlaşma varsa o konu da yine bireysel olarak değerlendirilmiş olur. O kişiler hakkında işlemler yapılır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber