Çalışma Bakanlığı'nda olağanüstü toplantı...

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Aralık 2006 13:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu, Anayasa Mahkemesi'nin sosyal güvenlik reformunun bazı maddelerini iptal etmesinin ardından Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu'nu olağanüstü toplantıya çağırdı.

Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu, Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu'nun çağrısı üzerine yarın saat 16.00'da Sosyal Güvenlik Kurumunda olağanüstü olarak toplanacak. Toplantının en önemli gündem maddesini ise Anayasa Mahkemesi tarafından bazı maddeleri iptal edilen sosyal güvenlik reformu oluşturuyor. Çalışma Bakanlığı'nın reforma ilişkin sosyal tarafların görüş ve önerilerini aldıktan sonra bir yol haritası belirlemesi bekleniyor.

KİMLER KATILIYOR?

Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı başkanlığında, Milli Savunma, İçişleri, Maliye ve Sağlık Bakanlıklarıyla Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı ve Hazine Müsteşarlığı tarafından, en az genel müdür düzeyinde, görevlendirilecek birer temsilciden, Türkiye İş Kurumu ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma genel müdürleri, Özürlüler İdaresi Başkanı, Üniversitelerarası Kurul tarafından fakültelerin çalışma ekonomisi, sosyal güvenlik veya iş hukuku bilim dallarından seçilecek bir öğretim üyesi, Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Kuruluna üye gönderen kuruluşların başkanları ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türk Tabipleri Birliği, Türk Dişhekimleri Birliği, Türk Eczacılar Birliği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Türkiye Serbest Muhasebeci, Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği başkanları ile bakan tarafından uygun görülecek kişiler veya kurum temsilcilerinden oluşuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber