FETÖ, 40 yıldır darbe yapma hayali kuruyordu

Fetullah Gülen'in yakın adamlarından biriyken ihanet planını fark ettikten sonra örgüt ile yollarını ayıran Prof. Dr. Ahmet Keleş, paralel yapılanma sürecini SABAH'a anlattı: Gülen, 40 yıldır darbe hayali kuruyordu. Cumhurbaşkanımız ve millet bu girişime izin vermedi. Şimdi ya takiye yolunu ya da pişmanlığı seçecekler

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 08 Ağustos 2016 08:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ, 40 yıldır darbe yapma hayali kuruyordu

Prof. Ahmet Keleş'in vaazları Fetullah Gülen kadar olmasa da ilgi görür ve Türkiye'de ve yurtdışında sürekli konuşma yapması için davet edilirdi. FETÖ'den birçok önemli isim ayrılmıştı ama Keleş'in ayrılması tabanda büyük yankı uyandırmıştı. 17/25 Aralık yargı darbesinden sonra aHaber ekranlarında Zeynep Bayramoğlu'na gözyaşları içinde anlattıkları birçok insanın FETÖ gerçeğini görmesini sağlamıştı. Darbe girişimi sonrasında iki yıllık suskunluğunu bozan Prof. Keleş ile Gülen ve teröristlerinin neden bu darbe girişiminde bulunduğunu ve hızla dağılan örgütün bundan sonra ne yapabileceğini konuştuk.

Darbe gecesi ne düşündünüz, duygularınız neydi?

Sürekli bir darbe girişiminde bulunacaklarını söylüyor ve bekliyordum. Çünkü bu onların son şansıydı. Dua ettim. Başarılı olmaları durumunda ilk infaz edilecekler listesinde olduğum kesindi.

'TANKLARI YÜRÜTECEĞİZ'

Gülen neden böyle bir darbe girişiminde bulundu?

Daha önceki hükümeti ve Sayın Cumhurbaşkanımızı devirme hamleleri boşa çıkınca başka çareleri kalmadı. Çünkü Cumhurbaşkanımızın kararlı mücadelesi onların da son çare askeri güçlerini devreye sokmalarını gerektirdi. Benim içlerinde aktif olduğum zamanlarda görüştüğüm askerler gururla bir gün tankları yürüteceklerini ve işi bitireceklerini söylerlerdi.

Gülen bu kadar delile ve itirafa rağmen "Biz yapmadık, hepsi tiyatro" diyor. Nasıl bu kadar yalan söyleyebiliyor?

Fetullah'ı bir din alimi, haşa bir İslam alimi gibi görmek ve değerlendirmek son derece yanlış ve yanıltıcıdır. Onun dini de imanı da kendisidir. Hakkı kendisi olarak gördüğü için yaptığı şeylerin meşruiyetini de kendisinden alıyor. Başka bir referansa ihtiyaç duymuyor. Halbuki asıl tiyatro kendisinin tüm hayatıdır. Bütün hayatı bir tiyatrodur ve hem etrafındakileri hem de milleti kandırmadan ibarettir. Nihayet bu 40 yıllık tiyatro 15 Temmuz'daki menfur sahneyle kapandı.

Asker yapılanması hakkında geçmişte bilgi sahibi miydiniz?

Bu hareket, ta başından beri devlete talip bir hareketti. Bu anlamda derin bir örgüttü. Ben, 'FETÖ'nün yanında PKK incir çekirdeği kalır' dediğimde insanlar yadırgamıştı. Örgüt eş zamanlı olarak devletin her kurumuna sızdı.

40 YILLIK DARBE HAYALİ

Gülen'le görüştüğünüz dönemde darbe yapabileceğinin sinyallerini alıyor muydunuz?

Çok ilginç bir tarih verip bir anekdotumu sizinle paylaşacağım. Yıl 1976. Ankara'da Necati Bey Caddesi'ndeki bir apartmanda bir örgüt evindeyiz. Fetullah bize hareketin geleceğini hararetle anlatıyor, biz de heyecanla dinliyoruz. Toplam 15-20 kişiyiz. Aynen şöyle dedi: "Ankara'da bin öğrenci evimiz olduğunda bu iş tamam inşallah... Bir gün devletin tüm kurumlarını ele geçirip öyle bir hale geleceğiz ki devletin paçalarından tuttuğumda kımıldayacak hali kalmayacak..." 40 yıldır bu hayalle yaşıyordu

Amaç gerçekten darbeyle Türkiye'yi ele geçirmek mi yoksa kaosla ülkeyi yaşanmaz hale getirmek miydi?

Askeri darbeye ihtiyaç olmadan Türkiye'yi ele geçireceğine çok inanıyordu. Ona göre devlet zaten tüm kurumlarıyla onun eline geçmiş durumdaydı. Sadece mevcut hükümeti tasfiye etmek ve bitirmek kalmıştı. Bu nedenle ilk darbe girişimi yolsuzluk iddialarıyla emniyetten geldi. Onlar bu girişimle işi bitirmeyi düşünmüşlerdi. Fakat yüce millet ve Sayın Cumhurbaşkanımız Allah'ın izniyle buna izin vermedi. Sonra adli darbe HSYK, sonra diğerleri... Bu darbe girişiminin başarısız olmasının ardından gelecek hamleleri artık "Kaos" yaratmak olacaktır.

TAM BİR TEMİZLİK ŞART

Paralel Yapı, TSK'da en çok nerede güçlü? Tehlike tamamen geçti mi?

Tehlikenin çok büyük bir bölümü kaktı diyebilirim. Hem ast hem de üst komuta kademesinde ve her alanda güçlüler. Devlet tam ve gerçek bir temizlik yapmadan ve halkımız da bu konuda bilinçlenmedikten sonra tehlike bütünüyle kalkmaz. Ama çok azaldı..

YÜREKLERİNDE ZALİMLİK VAR

Bir zamanlar "Altın Nesil" kasetleri dinleyenler, sivil halka ve milletin Meclis'ine bu saldırıyı nasıl gerçekleştirdi?

Fetullah bizzat kendisi bir vaazında, "Biz muhabbet fedaileriyiz. Husumete vaktimiz yok, nefreti, kini ve düşmanlığı lügatlerimizden çıkarıp attık..." Meğer yüreklerinde zalimlik varmış. Kandırdığı FETÖ mensubu bunun hesabını o zalim ve hain Fetullah'a sormalı.

Gülen bundan sonra ne yapar?

Türkiye içinde kaos yaratmak, dış ülkelerde de yeni bir Paralel yapı diyasporası oluşturmak...

Yeni bir darbe girişimi bekliyor musunuz?

Şahsen yakın zamanda beklemiyorum. Şimdi ya takiye yolunu ya da pişmanlığı seçeceklerdir.

DIŞ GÜÇLERİN KONTROLÜNDE...

Gülen kaybettiğini neden kabullenmiyor?

Onun öyle bir psikolojisi var ki yenilgiyi asla kabul etmez. Her kaybedişini bir başarı gibi gösterme ve algılatma yeteneği var.

Gülen'in ölümünden sonra örgüt yoluna nasıl devam eder?

Bu durum Gülen'in ne zaman ve nasıl öleceğine bağlı. Bundan sonra tamamen dış güçlerin kontrolünde ve stratejisiyle devam eder. Halk desteğini kaybeder. Daha gizli ve operasyonel bir yapıya büründürürler.

Gülen'den sonraki isimler kimler?

Fetullah Gülen sonrası dediğimiz süreç bunu belirler. Örgüt halk desteğini ve tabanını korusaydı ona göre bir isim gerekirdi. Ama şimdi daha stratejik ve mutlak itaat eden birileri olur. Farklı temsillerle giderler. Benim naçizane kanaatim, başta ABD olmak üzere FETÖ'nün 'hizmetindeyim' dediği ülkeler bu isimleri çoktan hazırladılar bile.

'FETÖ DİĞER ÜLKELERE İYİ ANLATILMALI'

Yurtdışındaki Türkiye aleyhtarı kara propagandayakarşı nasıl bir mücadele yöntemigeliştirilmeli? Türkiye uluslararası toplumakarşı bu konuda nasıl adımlar atmalı?

Türkiye yeni bir Ermeni Diyasporası ile karşıkarşıyadır. Hemen her vesileyle bilgilendirmetoplantıları ve bunun görsel ve yazılıdestekleri sağlanmalıdır. FETÖ'nün varlığınınolduğu her ülkede ve o yerel dilde bubilgilendirmeler aciliyetle yapılmalı. FETÖdiğer ülkelere iyi anlatılmalı. Doğrudan SayınCumhurbaşkanımıza bağlı bir merkez kurulmalıdır.

Fetullah Gülen yapılanmasının halktabanı 15 Temmuz hakkında ne düşünüyor?Yaşananlar nedeniyle pişmanlık duyan var mı?

Çizdiğim piramidin tabanı ilk defa çöküyor.Bu çok sevindiricidir. İnanılmaz bir pişmanlıktelefonları alıyorum. Yazılar geliyor. Samimiolmalarını diliyorum. Onlara tavsiyem örgütebir şekilde hizmet etmiş herkesi arayarak birbirleriniikna edip geri kalan ömürlerini vatanave millete doğru hizmet ederek hatalarınınkefaretini ödemelidirler. Devletin bu yapıyıtasfiyesine de asla kızmasınlar tam aksinedesteklesinler. Hatta bu tasfiye edilenler,oğulları, kızları, eşleri, anne ve babaları olsabile...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber