Profesörü yok, amblemi var

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Aralık 2006 07:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Giresun Üniversitesi'nde bir süre önce başlatılan amblem yarışması sonuçlandı. Yarışmayı, Şuayip Şenlikoğlu'nun hazırladığı amblem kazandı. 6 bin 604 öğrencinin öğrenim gördüğü üniversitede, 31 yardımcı doçent, 94 öğretim görevlisi ile 68 öğretim elemanı görev yapıyor

Giresun Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'ndeki toplantıda açıklama yapan Karadeniz Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kandil, Giresun Üniversitesi'nin ambleminin belirlenmesi için düzenlenen yarışmaya 489 kişinin bin 161 eserle katıldığını belirterek, katılan eser sayısının çok olmasının sevindirici olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kandil, "Yarışmaya katılan bin 161 eserden, jüri üyelerinin yaptığı toplantı sonucu birinci tur sonunda 128 eser tekrar değerlendirilmek için seçildi. Daha sonra ise 26 eser 2'nci tura çıktı. Bu 26 eser arasından 3'üncü tura 5 eser kaldı. Eserler jüri üyeleri tarafından ayrı ayrı oylanarak değerlendirildi. Değerlendirme neticesinde Şuayip Şeyikoğlu'nun eseri birinci oldu. Danışma ve teknik kurul bu eserler arasından birinci olacak eseri seçmek için oldukça zorlandı. Fakat Giresun Üniversitesi'ne en yakışan amblemin seçildiğine inanıyoruz" dedi.

Yarışmada 2'nciliği Kaide Şişkinoğlu aldı. 1'inci ve 3'üncülük mansiyonu Serdar Duran, 2'ncilik mansiyonu ise Özlem Akkaya'nın oldu. Dereceye giren yarışmacılardan birinciye 10 bin YTL, ikinciye 5 bin YTL, mansiyon alan yarışmacılara ise biner YTL ödül verilecek.

PROFESÖR VE DOÇENT YOK

Yeni 15 üniversiteden biri olan Giresun Üniversitesi'nde 3 fakülte, 13 bölüm, 1 yüksekokul ve 4 meslek yüksekokulu yer almasına rağmen profesör ve doçent bulunmuyor. 6 bin 604 öğrencinin öğrenim gördüğü üniversitede, 31 yardımcı doçent, 94 öğretim görevlisi ile 68 öğretim elemanı görev yapıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber