TRT'de 21.27 paniği

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2006 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT'de 6 Mayıs 2006 tarihinde saat 21.27'den itibaren tüm yayınlarda yaşanan kesintinin ardından hazırlanan soruşturma raporunda, kesinti nedeniyle kurumda büyük bir panik yaşandığı ortaya kondu.

CHP Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü, TRT'nin yayınlarında yaşanan kesintiyi soru önergesi ile TBMM gündemine getirdi.

Devlet Bakanı Beşir Atalay'ın önergeye verdiği yanıta göre, olayın ardından hazırlanan soruşturma raporunda, kesintinin teknik arızadan kaynaklandığı bildirildi.

20 DAKİKA PANİK

Raporda, kesintisiz güç kaynağının alarm verdiği, jeneratörün devreye girmediği, nöbetçi teknisyenin uyarıda bulunmadığı için enerjinin 21.30 civarında tamamen gittiği bu nedenle de yayınların tamamen durduğu, personelin 15-20 dakika panik ve telaş yaşadığı belirtildi.

Atalay, yanıtında, Ankara Televizyon Müdür Yardımcısı Hüseyin Akyol, koordinasyondan sorumlu Stüdyolar Dairesi Başkanı Bayram Demir ve Stüdyolar Dairesi Başkanlığı Enerji Müdürü Abdullah Cenkciler'in görev yerlerinin değiştirildiğini de bildirdi.

DİNİ YAYINLAR

Atalay, TRT'deki dini içerikli program ve aylık yayın saatleri ile ilgili bilgi de verdi. Atalay, 2003-2006 tarihleri arasında ?Sonsuzluk Yolcusu", ?Ali Bardakoğlu ile Baş başa", ?Düşünce İklimi", ?Ramazan Sevinci", ?Sahur Zamanı", ?Yolcu" ve ?Hayat ve Din" programlarının yayınlandığını, bunlardan halen ?Düşünce İklimi", ?Hayat ve Din" programının yayına devam ettiğini bildirdi. Atalay, ?TRT'de bağımsız ve çağdaş yayıncılık ilkesinden uzaklaşıldığı, çalışanların baskı altına alındığı, sansür ve kadrolaşma iddialarını" reddetti.

Atalay, yanıtında ayrıca, AKP hükümeti döneminde 4 Mart 2003-21 Eylül 2006 tarihleri arasında 44 personelin göreve getirildiğini de bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber