FETÖ, 61. sıradaki hain için 60 albaya kıydı

Deniz Kuvvetleri Komutanı olması beklenirken FETÖ kumpaslarıyla tutuklanan emekli koramiral Sağdıç, AKŞAM'a konuştu: 61. sırada terfi bekleyen Gülen'in askeri için 60 albayı kumpasla attılar!

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Ağustos 2016 08:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ, 61. sıradaki hain için 60 albaya kıydı

ERCAN ÖZTÜRK

Deniz Kuvvetleri Komutanı olması beklenirken FETÖ'nün kumpaslarıyla 3 yıl 4 ay hapis yatıp beraat eden emekli Koramiral Kadir Sağdıç suskunluğunu AKŞAM'A bozdu: Önce sivillerle, sonra emekli komutanlarla adım adım ilerlediler. 2008 itibariyle Genelkurmay'ın değişmesiyle yeni döneme girildi. Daha sonra da muvazzaf askerler... 7 Ocak'ta emekli bir polisin evinden notlar çıktı. 9 Ocak'ta Gölbaşı'nda, 11 Ocak'ta Zir Vadisi'nde bir şeyler bulundu. Bombalar 2 gün önceki gazetelere sarılmıştı, aylar öncesinden gömüldüğü söylendi. Oysa kazı yapılmadan FETÖ kanalları kumpası ilan etmişti.

YÜZER GEZER CEPHANE

Bir sis kutusu var. Bu karanlık mahkemelerin karanlık hakimleri tarafından yok edilse de video kayıtlarında sabit. 'Yüzer gezer cephane diyoruz' biz ona. Onu Zir Vadisi'ne gömmüş, çıkarmış Gölbaşı'na da gömmüş, çıkartmış oradan Poyrazköy'e gömmüş. Bu sis kutusunun kaydı değiştirilemiyor. Tutanaklarda da geçiyor. İlk kumpas mağdurlarından Mustafa Dönmez yargılanırken '3 sis kutusu bulun, müebbet yatacağım" dedi. Ama bulmaları imkansızdı. Çünkü yoktu! Bunu emniyetteki FETÖ çetesi yapmıştı. Artık bahriyeye geliyorlardı. Pırıl pırıl çocuklarımızı suikast planı yapmakla suçladılar.

SİYASETİ ÜRKÜTTÜLER

Medyayı baskı altına alarak adım adım ilerlediler. O dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve etrafındaki bakanlara 'sizi öldürecekler' diye korku saldılar. Erdoğan o belgelere inanmak zorunda kaldı.

BÜYÜK OYUN BAŞLIYOR

Son 5-6 yıl içindeki YAŞ ile devlet kadrolarındaki bir çok kurumun ihmali ve suçu var. Balyoz sürecinde TSK'dan tasfiye edilen 360 kişinin yarısı bahriyeli. Neden en çok bizden tasfiye yaptıkları ortada. FETÖ çetesinin bizim içimizde az sayıda adamı vardı bunu arttırmalıydılar. Adamlarının terfi alması için adeta sayı belirledi. Örneğin kendi adamlarını 'amiral' yapacaklar ama onun önünde Deniz Kuvvetlerinde iyi pozisyonda 60 albay var. İşte bu 60 albayı bir şekilde kumpasla tasfiye edip, kendi adamlarına yer açtılar. 2011'de 20, 2012 20, 2013 yılında da 20 albayı balyoz sürecinde götürdüler. Kendi adamları altmışlı sıralarda terfi bekliyorlardı. 61. sıradaki FETÖ'cü albay için 60 albaya kıydılar.

Büyükada tesadüf değil

ABD'nin bu işin içinde olduğu belli. Güçlü durabilirsek ne ABD'ye ne de AB'ye haklılığımızı kanıtlamak için ihtiyacımız olmaz. 15 Temmuz akşamı burada hareket olmadan ABD'de 'Darbe yapılıyor' denildi. Graham Fuller ve Henri Barkey bu coğrafyaya 20-30 yıl süresince hüküm sürmüşlerdir. Bu iki isim de 14-15 Temmuz günü İstanbul'daydı. Bu tesadüf olamaz.

Koşaner sustu Güner haykırdı!

Bu süreçte arkamızda sıkı duran olamadı. Işık Koşaner istifa etti ama kumpaslarla ilgili bir aydınlatmada bulunmadı. Gerçek istifayı Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner'de gördük. O istifasıyla olayı tüm Türkiye'ye ve dünyaya duyurmaya çalıştı. O dönem yaklaşık 1600 kişi tasfiye edildi.

O askerlerin heykeli dikilir

Ali Tatar ve 15 Temmuz'daki kahraman Ömer Halisdemir astsubayımız. Bunlar gerçekten Türkiye'yi aydınlığa çıkartacak insanlardı. Aynen Atatürk'ün Çanakkale'de, Anafartalar'da gözünü kırpmadan ölüme giden askerleri gibiydiler... Tatar ile Halisdemir ruh ikizidir. Ömer öleceğini bilerek makamı teslim etmedi. Bu çocukların isimleri ölümsüzleşerek kalacak.

Alnında yazmıyorsa FETÖ'cü değildir!

2011-2014 arasında bunların vatansever askerleri tasfiye edip FETÖ'cüleri kritik yerlere getirdiğini gördük. Murat Bilgel'in Deniz Kuvvetleri Komutanlığı sıradan gitti, Bülent Bostanoğlu ile de (adam kalmadığı için) devam etti. Çünkü Genelkurmay Başkanı kriterini koymuş! Bunun alnında Fetullahçı ya da nüfus kağıdında Fetullahçı yazması lazım. Bu varsa delildir, o zaman terfi ettirmeyiz. Olmadığı sürece yargısız infaz gibi olur. Olmadığı sürece biz bunların terfisini devam ettirelim yanılgısı içine düştüler. Göz göre bunlar TSK içine yerleşti. O dönemin komutanları adil yargı olacağını ummuşlardı. Onlara göre TSK'ya bir itham vardı çıkıp yargılanıp beraat etmek en uygun hal tarzıydı. Suçsuzluğumuzun yıllar sonra ortaya çıkacağı aşikardı. O süre zarfında ise kritik yerlere FETÖ yerleşti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber