Diyarbakır'da üniversite öğrencileri ?ateşkes' için yürüdü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2006 15:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

DİYARBAKIR'da Dicle Üniversitesi'nde çeşitli fakültelerde okuyan öğrenciler, PKK'nın sözde ateşkesini destekleyerek, operasyonların durması ve Yolboyu Köyü'nde jandarma tarafından gözaltına alınan Şemsettin Yavuzkaplan'ın ölümünü protesto etmek için yürüdü.

Dicle Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik öğrenci grubu, ?Barışa bir ses, çift taralı ateşkes, yaşasın halkların kardeşliği, üniversite faşist saldırıları kınıyor, ölmek öldürmek istemiyoruz, yaşasın barış' sloganlar atarak yürüdü. D.Ü. Tıp Fakültesi'nin önünde toplanarak basın açıklaması yapan gruba hasta yakınları ve hastaların da destek verdiği gözlendi. PKK'nın ilan ettiği sözde ateşkese bir şans verilmesi gerektiğini savunan Dicle üniversitesi Öğrenci Derneği üyesi Nurettin Türk, ?Operasyonlar durdurularak, bölge huzur ortamına kavuşturmalıdır. Ama görüyoruz ki ateşkese rağmen operasyonlar sürüyor, hatta askerler çocukları gözaltına alarak ölümlerine sebep veriyor. Savaş çözüm değil çılgınlıktır. Biz barış istiyoruz? dedi.

Tıp fakültesi önünde toplanan grup adına açıklamada bulunan Nurettin Türk, bütün taleplere rağmen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ?Kürtlerin hak sorunu yoktur? demesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Grup basın açıklamasından sonra olaysız dağıldı. Eylem sırasında polis geniş güvenlik önlemi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber