FETÖ, yargıdan büyük ölçede temizlendi

Bolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve Basın Savcısı Gümüş: Yargının içinde, bu cemaatle, bu terör örgütü ile ilişkisi olanların büyük bir çoğunluğu temizlendi. Şu anda yargı mensupları tamamen hukuk kuralları, mevzuat ve kendi vicdanlarının sesine göre çalışan yargı emekçileridir.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2016 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ, yargıdan büyük ölçede temizlendi

Bolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve Basın Savcısı Adnan Gümüş, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin yürütülen soruşturmaya ilişkin, "Yargının içinde, bu cemaatle, bu terör örgütü ile ilişkisi olanların büyük bir çoğunluğu temizlendi. Şu anda yargı mensupları tamamen hukuk kuralları, mevzuat ve kendi vicdanlarının sesine göre çalışan yargı emekçileridir." dedi.

Gümüş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bu örgütle mücadele konusunda tüm kamu kurumlarının, siyasetçilerin, basının ve vatandaşların yardımına talip olduklarını belirtti.

FETÖ ile ilgili açılan soruşturmanın yargının var olan çalışma biçimi kapsamında ilerlediğini kaydeden Gümüş, "Konuya hakimiz. Bolu emniyeti ile birlikte halkaları yavaş yavaş çözüyoruz. Bu lanet örgütle, FETÖ/PDY örgütü ile bir şekilde ilişkiye girmiş, bir şekilde bunlara katılmış, bunlara yardım etmiş, bunların 'abisi-ablası' konumunda, kamu kurumlarına sızmış, dışarıda bunlara finans sağlamış, özel olsun, kamuda olsun kim olursa olsun bizim elimizden kurtulamayacak." diye konuştu.

Gümüş, bu tür soruşturmaların zaman alan bir süreç olduğuna da dikkati çekerek, bir günde tüm suçluların yakalanmasının ve tüm faillerin cezalandırılmasının mümkün olmadığına değindi.

"Suçlu olduğuna inandığımız, suçlu olduğuna ilişkin delil bulduğumuz, bu örgütle irtibatını tespit ettiğimiz veya başka bir şekilde suç işlediğini kendi yöntemlerimize göre tespit ettiğimiz herkese hukuk kuralları çerçevesinde gereğini yaparız ve yapacağız." diyen Gümüş, "Bu konuda kararlıyız. Bu örgüt temizlenecek. Bu örgüt, hem Bolu'daki tüm kamu kurumlarından temizlenecek hem bu örgüte finans sağlayan, özel kişi, kurum, vakıf, dernek bunlar da temizlenecek. Temizlenecek derken hukuk kuralları içinde herkes yaptığının hesabını verecek. Ben bunun garantisini veriyorum." ifadelerini kullandı.

Gümüş, halkın içinde olup da bu örgüte bulaşmamış ve omuz omuza faaliyette bulunmamış insanların da rahat olması çağrısında bulundu.

Şu anda görev başında olan Türkiye'nin her yerindeki yargı mensuplarının adaletine ve vicdanına kendisinin kefil olduğunu da vurgulayan Gümüş, "Sadece Bolu değil Türkiye'deki şu anda görev yapan hakim savcıların yüzde 99'unun hukuk devleti ilkelerinden sapmadan, toplum vicdanına ters bir şey yapacağına inanmıyorum. Yargı temizlendi. Büyük oranda temizlendi. Yargının içinde, bu cemaatle, bu terör örgütü ile ilişkisi olanların büyük bir çoğunluğu temizlendi. Şu anda yargı mensupları tamamen hukuk kuralları, mevzuat ve kendi vicdanlarının sesine göre çalışan yargı emekçileridir." şeklinde konuştu.

Yargı mensuplarına herkesin güven içinde bakması gerektiğini aktaran Gümüş, şöyle devam etti:

"Suçu olmayan, hiçbir suçu olmayan insanların yargıdan, polisten, devletten zerre kadar korkmasına gerek yok. Ama bir şekilde FETÖ'ye bulaşan insanlar, bunlara yardım eden, bunlarla beraber hareket eden, bunlarla beraber kamuda veya özel sektörde hukuk dışına çıkmış faaliyette bulunmuş insanlar da rahat uyumasın. Herkese sıra gelecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber