Yıldırım: Herkes birbirini gammazlıyor

Başbakan Yıldırım: İntikam duygusuyla hareket etmeyeceğiz. Sapla samanı birbirine karıştırmayacağız. Dolayısıyla adaletten ayrılmayacağız. Bize yakışan budur. Burada o yüzden zaman biraz uzuyor. Herkes birbirini gammazlıyor."

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Ağustos 2016 23:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yıldırım: Herkes birbirini gammazlıyor

Başbakan Binali Yıldırım TRT canlı yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

"YARDIM KAMPANYASINDA 200 MİLYON TL PARA TOPLANDI"

"Biz darbe girişiminden sonra hayatını kaybedenlere şehit, yaralananlara gazi statüsü veren değişiklik yaptık. Onlar şehit ve gazi sayılıyor. Devlet her türlü iş, nakit ve her türlü desteği veriyor. Ama vatandaşlarımızdan biz de destek yapmak istiyoruz diye tepki geldi. Biz de talimat verdik ve kampanya başladı. Toplam 5 bankada hesaplar açıldı. Kampanyaya yaklaşık 200 milyon TL civarında para toplandı. En ilgi çeken yanı telefon operatörlerinin kampanyasıydı. Bütün vatandaşlara açık bu. Elinde cep telefonu olan herkes 5 TL olarak bu kampanyaya katılabilir. Bu telefoncular her gönderilen mesaj için bir o kadar da biz vereceğiz diyor. Benim faturama 5 lira geliyor ama 5 lira da şirket koyuyor. Çok faydalı bir iş oluyor. Vatandaşlarımızın 1507'ye attığı kısa mesajlarla bu sorumlulukta ben de varım demelerini bekliyorum. Bugüne kadar 2 buçuk milyon kısa mesaj gönderilmiş. Bu telefon abone sayısı 73 milyon. Nüfus kadar telefon var. Sayı çok mütevazı gözüküyor şu anda. 30 milyon, 40 milyon olması içten bile değil. Çoğu vatandaşımız bilmiyor bu uygulamayı. Bizim niye haberimiz olmadı demesin milletimiz"

"HERKES BİRBİRİNİ GAMMAZLIYOR"

"Danıştay 2010 sınavlarını iptal etti. Peki 6 yıl geçmiş, 86 bin kişi o gün sınavları kazanmış ve memur olmuş. 6 yıldır devlette çalışıyor. Normalde 86 bin kişiyi kapının önüne koymak. Mahkeme kararı var. Ama bunda bir düzenleme yaptık. Bunun içinde FETÖ olmadan kazananlar da var. Neden yaşla kuruyu bir arada yakalım. Bunun için düzenleme yaptık. Kopya çekerek soruları elde ederek kim girmişse onları çıkartacağız, hakkıyla girenler de çalışmaya devam edecek. Zahmetli ama mümkün. Arkadaşlar çalıştılar, olabilir dediler. Bu bile gösteriyor ki biz bu konuda titiz davranacağız. İntikam duygusuyla hareket etmeyeceğiz. Sapla samanı birbirine karıştırmayacağız. Dolayısıyla adaletten ayrılmayacağız. Bize yakışan budur. Burada o yüzden zaman biraz uzuyor. Herkes birbirini gammazlıyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber