'Adil öksüz için çember daralıyor'

FETÖ'nün sözde hava kuvvetleri imamı Adil Öksüz için kurulan özel ekip Sakarya Akyazı'da çok sayıda adrese operasyon düzenledi. Yaylalar didik didik aranıyor. Adil Öksüz için çember daralıyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 18 Ağustos 2016 07:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
'Adil öksüz için çember daralıyor'

FETÖ'nün sözde hava kuvvetleri imamı olan ve Akıncı Üssü'nde yakalandıktan sonra serbest bırakılan Adil Öksüz için çember daralıyor. Kurulan özel ekip, önceki gece Sakarya'nın Akyazı ilçesinde birçok adrese baskın yaptı.

ÖZEL EKİP BASKIN YAPTI

Otomobilini kayınbabasının evine bırakan ve ortadan kaybolan Adil Öksüz için Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesinde özel ekip kuruldu. Farklı birimlerden oluşturulan özel ekip, dün Sakarya'ya gelerek çalışmalarına başladı. Kurulan özel ekibin ilk olarak Acella Yaylası'na geldiği ve burada incelemelerde bulunduğu öğrenildi. FETÖ'nün sözde imamı Adil Öksüz için çemberin giderek daraldığı ve özel ekibin önemli bilgiler elde ettiği ifade edildi. Ekipler, Adil Öksüz'ün darbe girişimi öncesi ve sonrasında kimlerle irtibat kurduğunu da tespit etti.

BİLE BİLE BIRAKMIŞ

Bu arada HSYK'nın görevden aldığı Ankara Batı 2. Sulh Ceza Hakimi Köksal Çelik'in, hakkında "mevcut somut delil" bulunmasına rağmen Öksüz'ü serbest bıraktığı ortaya çıktı. Çelik'in kararında, "Mevcut somut delil var ise de sabit ikametgah sahibi oluşu, kaçma ve delilleri karartma ihtimalinin olmayışı, suç vasfının değişme ihtimali ile dosya kapsamı nazara alınarak, Başsavcılığın tutuklama talebinin reddi ile tutuksuz yargılanmak üzere başka suçtan tutuklu veya hükümlü değilse serbest bırakılmasına" şeklinde karar verdiği ortaya çıktı.

KAYINBİRADERİ KARŞILAMIŞ

FETÖ imamı Adil Öksüz'ü havalimanında karşılayan kişinin, Rusya ve Türkiye'deki yapılanmasında üst düzey görev alan kayınbiraderi Ali Sami Yıldırım olduğu ortaya çıktı. Yıldırım'ın, 18 Temmuz sabahı Ankara'dan İstanbul'a uçakla geldikten sonra yanında bir kişiyle kameralara görünen Öksüz'ü, saat 09.31'de İç Hatlar terminalinde karşıladığı görülüyor. Darbe girişiminin bir numarası olduğu belirtilen Öksüz'ün, 34 SIR 49 plakalı aracı ile havalimanından çıkışı da kameralara yansıdı.

SON DURAK AKYAZI

FETÖ'nün sözde hava kuvvetleri imamı olan ve darbe girişimini yönettiği ileri sürülen Adil Öksüz, 16 Temmuz sabahı Akıncı Üssü'nde polis tarafından gözaltına alındı. Sevk edildiği adliyede savcılık tarafından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen ancak kısa sürede 'Akıncı Üssü'nün oraya arsa bakmaya gitmiştim' ifadesini vererek serbest bırakılan Öksüz önce İstanbul'a gitti. Havalimanında kendisini karşılayan kişi ile buluşan Adil Öksüz, 'SIR' plakalı otomobile ile Sakarya'nın Akyazı ilçesine gelerek adeta 'sır' oldu.

ZEYNEL YAMAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber