'O gece MİT'in elindeki füzeler işimize yaradı'

İçişleri Bakanı Ala, 15 Temmuz gecesi MİT'in elindeki füzeleri F16'lara fırlattıklarını ve bunun etkisini gördüklerini açıkladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Ağustos 2016 22:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'O gece MİT'in elindeki füzeler işimize yaradı'

İçişleri Bakanı Efkan Ala, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Burada Efkan Ala'ya darbe girişimi sonrasında polise ağır silah tahsis edilip edilmeyeceği soruldu.

"GÜÇ DENGESİNİ KURGULAMALIYIZ"
"Ağır silah alıyoruz, güç dengelenmeli" diyen Ala, bunu "Genelkurmay'ın operasyonel yetkileri elbette duruyor ama barış döneminde sivil otoriteye, kendi insanımıza tehdit oluşturmayacak durumda kurgulanması lazım güçlerin" sözleriyle açıkladı.

"MİT'İN ELİNDEKİ FÜZELER İŞİMİZE YARADI"

"Hangi ağır silahların alınmasını düşündüklerine" dair soruya ilişkin ise Efkan Ala şunları söyledi:

"Bunları burada teker teker açıklamayalım ama hem terörle mücadelede hem de bu tür işlerde; milletin parasıyla alınmış F-16'ları kaldırdılar. Milleti bombaladılar. O zaman bile MİT'in elindeki birkaç füze işe yaradı. Hemen Meclis'e gönderdik. Ben Hakan Fidan'ı aradım. Külliye'ye de gönderdik. Ve o hainler Külliye'yi bombalarken o füzeler atıldı. Müdahale edildi ve o müdahalenin çok önemli etkisini gördük. Milletin geleceğini bazı görevlerde olanların insiyatifine ve iyiniyetine bırakamayız."

MİT'ten bir ekibin darbecilere Külliye üzerinden füze fırlattığı daha önce basına yansmıştı. İlgili haber için tıklaın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber