Akdağ: Tam gün çalışan hekimlerimize çok ciddi ek ödemeler yapıyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2006 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, tam gün çalışan hekimlere çok ciddi ek ödemeler yaptıklarını belirtti.

Bakan Akdağ, Trabzon'da düzenlediği basın toplantıda, hastanelerin dönüşüm sürecinde geçirdiği ilerlemenin hastane yönetimleriyle ilgili olduğunu söyledi. Aydağ, ''Bizim öyle devraldığımız SSK hastaneleri var ki vizyonumuzu çok iyi yansıtıyorlar'' dedi.

Hastanelerden muayenehanelere yönlendirmelerle ilgili bir soruya Akdağ, şu yanıtı verdi:

''Meselenin ne boyutlarda olduğunu, geldiğimizde biliyorduk. Burada hekimleri suçlamak da ucuzculuktur. Hekimlerimizi de suçlamıyoruz. Çünkü sistem geçmişte şöyle çalışıyordu, Siz bir hekime bugünün alım gücüyle bin lira, bin 200 lira para vereceksiniz. Muayenehane çalıştırmasına izin vereceksiniz, sonrada bundan sonuç bekleyeceksiniz. Ama biz sistemi değiştirdik. Tam gün çalışan hekim arkadaşlarımıza çok ciddi ek ödemeler yapıyoruz. Yapmamız da gerekir. Analarının hak sütü gibi helal olsun. Sistemi değiştirerek, vatandaşın, dün cebinden ödemek zorunda kaldığını biz bugün kamu olarak ödüyoruz. Hiç kimse kendisine uzatılan kartvizite itibar etmemelidir.'' Bakan Akdağ, Trabzon Vali vekili İsmail Tezel'i ziyaretinde de şehrin sorunlarıyla ilgili bilgi aldı. Sağlık konusunda çok ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade eden Akdağ, şunları kaydetti:

''Bütün derdimiz vatandaşın sağlık hizmetini daha kolay alması. Bu hizmeti sunarken herhangi bir yere cebinden ödeme yapmak zorunda kalmaması içindir. Köydeki de kentteki alabileceği hizmetin azamisini alsın, bunun derdindeyiz. Her bir ilçeyi her bir beldeyi her bir hastaneyi adeta bir detektörle takip ediyoruz. Vatandaşlarımız hizmet almak için kendisine uzatılan kartvizitleri elinin tersiyle itebilir. Biz ona sahip çıkarız. Vatandaşlara biz bu taahhütü veriyoruz. Çok geniş bir teşkilat, çok geniş bir hizmet ağımız var. Hiç kuşkusuz aksayan taraflar olabilir. Ama vatandaşlar bilmelidir ki bu meselenin arkasındayız.'' Sağlık çalışanları ve hekimlerin, fedakarca iş yaptığını ifade eden Bakan Akdağ, ''Biz de hükümet olarak ilk defa düzenli ve kararlı bir biçimde sağlık çalışanlarımızın ve hekimlerimizin haklarını, olması gerektiği biçimde onların performanslarına göre ödemeye başladık. Bu yapılmalıydı, biz bunu yaptık'' dedi.

Bakan Akdağ, daha sonra Trabzon Göğüs Hastalıkları Hastanesinde incelemelerde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber