'Bana bir milletvekili, 'Paralelciler' diye liste verdi...'

Şu anda gözlem altında tuttuklarımız da var. Çünkü burada yanlış da olabiliyor bazen. Biri birine kızıyor gidip diğerine paralelci diyor. Böyle örnekler de yaşadık. Mesela bana bir milletvekili, 'Paralelciler' diye liste verdi. İncelettim, listeyi veren milletvekilinin yanında çalışan danışmanı kriterlerine uyuyor.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Ağustos 2016 21:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Bana bir milletvekili, 'Paralelciler' diye liste verdi...'
Nuray BABACAN

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bakanlığındaki FETÖ ile mücadele çalışmalarını anlatırken, çalışanları mağdur etmemek için 'ince eleyip, sık dokuduklarını' söyledi.

Özlü, şüphelendikleri personeli gözetim altında tutuklarını, Emniyet ve MİT'in belgelerine göre hareket ettiklerini ve 'birim amirlerinin şahadetini' de aldıklarını anlattı.

Özlü, TBMM'deki sohbetinde, bakanlık personeli ve tüm bağlı kuruluşlardaki FETÖ'cüleri tespit etmek için ayrı komisyonlar kurduklarını söyledi. Özlü, belirlenen kriterleri taşımayanlar hakkında işlem yapmadıklarını, cemaatle ilişkisinden şüphe duydukları kişileri de gözlem altında tuttuklarını ifade etti. Özlü, zaman zaman ihbarların güvenirliği konusunda sorun yaşadıklarını da belirterek, şunları söyledi:

"Çalışanlarla ilgili soruşturma başlattık. Burada merhametle, öfkeyle değil, adaletle davranıyoruz. Emniyet'ten ve MİT'ten listeler geliyor, flashdisk geliyor. Onlara göre inceleme yapıyoruz. Ayrıca birim amirlerinin şahadeti önemli. 'Bu arkadaş bu yapıda' diye şahadet ediyorsa, bunları devletten kesin ihraç ediyoruz. Çok ciddi bakıyoruz.

Şu anda gözlem altında tuttuklarımız da var. Çünkü burada yanlış da olabiliyor bazen. Biri birine kızıyor gidip diğerine paralelci diyor. Böyle örnekler de yaşadık. Mesela bana bir milletvekili, 'Paralelciler' diye liste verdi. İncelettim, listeyi veren milletvekilinin yanında çalışan danışmanı kriterlerine uyuyor. Yanındaki adam FETÖ'cü çıktı. Liste verdi bana ama yanındaki adamı attık. Dolayısıyla biraz ince elenmesi, sık dokunması gereken bir konu. İnsanların hayatları ile oynuyorsunuz. Kurunun yanında yaş da yanmasın diye azami gayret gösteriyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber