FETÖ'cü 23 muhbir kayıp

FETÖ'nün İstihbarat Dairesi Başkanlığı'ndaki mühendisler aracılığıyla deşifre ettiği PKK, DHPK-C ve DAEŞ içindeki 23 kişilik muhbir listesini örgütlere verdiği ortaya çıktı. Listedeki isimlerden uzun süredir haber alınmadığı belirtilirken, muhbirlerin infaz edilmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 23 Ağustos 2016 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'cü 23 muhbir kayıp
Osman Özgan

15Temmuz'da başarısız bir darbe girişimini gerçekleştiren Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) her gün yeni bir ihaneti ortaya çıkıyor. FETÖ'cü hainlerin Türkiye'yi kana bulamak için deşifre ettiği haber elemanlarının isimlerini terör örgütleriyle paylaştığı belirlendi. Devlete bilgi ulaştıran bu muhbirlerin, terör örgütleri tarafından infaz edildiği tahmin ediliyor.

AYNI EKİP SIZDIRMIŞ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ'cü kalkışmanın ardından başlattığı soruşturma kapsamında, örgütün Twitter hesabı Fuatavni'ye bilgi aktardığı belirtilen Başbakanlık Veri Uzmanı Mustafa Koçyiğit tutuklanmıştı. 17-25 Aralık darbe girişiminin ardındar örgütün İstihbanrat Dairesi Başkanlığı'nda bir bocalama yaşadığını kaydeden Koçyiğit, FETÖ mensubu mühendisler aracılığıyla işlerine yarayacak bilgileri aldıklarını itiraf etmişti. Koçyiğit, gizli bilgilerin geldiği örgütiçi haberleşmeyi ise 'Tango' isimli program üzerinden sağladıklarını ifade etmişti. Koçyiğit'in "MİT'in İDB'ye bildirdiği 20 bin kişilik paralel yapılanmaya ilişkin listeyi de bu mühendisler aracılığıyla temin ettik" dediği mühendislerin sızdırdığı bilgilerin bununla sınırlı olmadığı anlaşıldı.

Başsavcılığın koordinasyonunda polis tarafından derinleştirilen soruşturmada, aynı ekibin, emniyetin terör örgütlerine karşı en etkili silahı olan muhbirlerin isimlerini de deşifre ettiği tespit edildi. Mühendislerin, Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı'nın (TEM) DAEŞ, PKK ve DHKP'C ile ilgili bilgi akışı sağlayan 23 kişilik listeyi aynı yöntemlerle örgüt abilerine ulaştırdığı anlaşıldı.

İNFAZ EDİLDİLER

İhanet şebekesi FETÖ ise muhbirlerin kod adları ve gerçek isimleri ile faaliyetlerine ilişkin bilgileri söz konusu terör örgütlerine ulaştırdı. Bu bilgilerin terör örgütlerine ulaşmasının ardından ise muhbirlerle bağlantının kurulamadığı öğrenildi. Kaynaklar, listedeki 23 muhbirin kırsal alanda infaz edildiği ihtimali üzerinde duruyor.

BİLGİ AKIŞI AZALDI

Muhbirlerin ortalıktan kaybolmasıyla devlete olan bilgi akışı da azaldı. FETÖ'nün emeline ulaşamaması üzerine de PKK ve DAEŞ de kanlı eylemleri için düğmeye bastı. FETÖ'nün muhbirlerin isimlerini ifşa etmesiyle bilgi akışının sekteye uğradığı belirtiliyor. Muhbir bilgileri sayesinde önleyici istihbarat operasyonları ile çok sayıda canlı bomba ve intihar eylemcisi yakalandığı kaydediliyor. Daha önce de FETÖ ile PKK'nın üst düzey gizli bir görüşme gerçekleştirerek, ittifak kararı aldığı, bunun karşılığında ise polis ve MİT'in PKK muhbirlerinin listesinin verildiği ortaya çıkmıştı.

Fuatavni'ye giden bilgileri bunlar vermiş

Türkiye'nin en merak edilen ve sosyal medya hesabında "Fuat Avni" ismini kullanan köstebeğe bilgi aktardığı belirlenince gözaltına alınan Başbakanlık Veri Uzmanı Mustafa Koçyiğit, savcılık ifadesinde önemli itiraflarda bulunmuştu. 1997 yılında Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi'ni kazandığını ve FETÖ ile üniversite yıllarında tanıştığını aktaran Koçyiğit, 2009 yılında 3 yıllığına ABD'ye gittiğini anlatmıştı. Türkiye'ye döndükten sonra 2004'te başladığı Başbakanlık Veri Uzmanlığı görevine döndüğünü anlatan Koçyiğit, kendisine 'teknik ve bilgi işlemdeki mühendislerin işlerini takip etme' görevi verdiğini belirtmişti. Koçyiğit, FETÖ'deki abilerinin talimatıyla, İstihbarat Daire Başkanlığı''nda (İDB) görev yapan mühendislerle görüştüğünü ve devletin gizli bilgi ve belgelerini bu yolla temin ettiklerini söylemişti. Koçyiğit, FETÖ'cü kalkışma başladıktan sonra ise söz konusu mühendislerin İBD'den ayrılmaması için "arkadaşlar bu noktada Bilgi İşlem Şubeyi korumak" şeklinde mesaj attığını kaydetmişti. Koçyiğit, savcılık sorgusunun ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber