Kalorifer kazanları artık nöbetçi subaylara emanet

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 24 Aralık 2006 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da askeri lojmanda meydana gelen kazan patlamasının ardından harekete geçen Genelkurmay Başkanlığı, askeri birliklerdeki kalorifer kazanları ile ilgili yeni bir çalışma başlattı. Diyarbakır ve ilçelelerinde nöbetçi subay ve astsubaylara 24 saat kalorifer kazanını denetleme görevi eklendi. Genelkurmay Başkanlığı, askeri birliklerde kalorifer kazanlarının 24 saat denetim ve gözetim altında tutulmasını istedi. Bunun üzerine harekete geçen Diyarbakır Garnizon Komutanlığı, subay ve astsubay nöbetçi talimatlarına kalorifer kazanlarını da ekledi. Böylece Diyarbakır'daki askeri birliklere nöbetçi subay ve astsubaylar 24 saat esasına dayalı kazanlarını denetim altında tutuyor.

Alınan bilgiye göre, askeri daireleri ısıtan kazanların ısı göstergelerinin 80 derecenin üzerine çıkarılması yasaklandı.

Diyarbakır 7'nci Kolordu Komutanlığı Kurtoğlu lojmanlarındaki Şahinkaya apartmanının kazan dairesi 11 Aralık'ta sabah saatlerinde patlamış ve binanın yarısı çökmüştü. Patlamada sekiz kişi hayatını kaybetmiş, sekiz kişi de yaralanmıştı.

Patlamanın ardından spekülasyorlar ortaya çıkmıştı. Patlamanın hemen ardından kalorifer kazanın bir gün önce bakımdan çıktığı iddia edilmiş ve patlamanın bir saldırı sonucu olduğu ileri sürülmüştü. Patlamanın teknik bir arızadan mı yoksa sabotja sonucu mu olduğu daha netlik kazamadan ortalıkta bir çok komplo teorisi dönmeye başlamıştı. Bilirkişi raporu kalorifer kazanının aşırı basınç sonucu oluştuğunu açıklamışlardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber