Karaman Valiliği'nden öğrencilere internet kafe yasağı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 26 Aralık 2006 18:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Karaman'da, ilk ve orta öğretim öğrencilerinin internet kafelere ve oyun yerlerine girişleri, Valiliğinin yayınladığı genelge ile sınırlandırıldı

Buna göre, 12 yaş altındaki çocukların yanlarında velileri olmadan, 13-18 yaş arasındaki çocukların ise okulların açık olduğu günlerde saat 08.00-19.00 saatleri arasında internet kafe ve oyun yerlerine girişi yasaklandı.

Karaman Valisi Fatih Şahin, alınan karara uymayanlar hakkında 5442 sayılı İl İdare Kanunu'nun 66'ncı maddesi ve Kabahatler Kanunu'nun 3'üncü maddesi gereğince, yasal işlem yapılacağını açıkladı. Şahin, şunları söyledi:

"Öğrencilerimizin bilgisayar ve internetle ilgili ihtiyaçlarını temin eden internet kafeler ile beceri ve zeka gelişimlerini sağlayan oyun yerleri faydalı ortamlar olmasının yanı sıra, amaçları dışına çıktıkları durumlarda, zararlı fonksiyon icra ediyor. Öğrencilerimizin bir kısmının ders saatlerinde okullarında olmaları gerekirken, internet kafelere ve oyun yerlerine gittikleri ve devamsızlık arz ettiğinin belirlenmesi üzerine, gerek öğrencilerimiz ve ailelerinin, gerekse de eğitimin olumsuz yönde etkilenmemesi için bir karar aldık. İlk ve orta öğretimde okuyan çocuklarımızdan 12 yaş ve altındakilerinin yanlarında velileri olmadan, 13-18 yaşları arasında olanların da okulların açık olduğu günlerde, 08.00-19.00 saatleri arasında Internet Kafeler ve oyun yerlerine alınmamaları amaçlanmaktadır. Karara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber