Polise ?faşist' diyen TAYAD üyesi 8 ay hapis cezasına çarptırıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Aralık 2006 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRABZON'da 6 Nisan 2005'te ?tecriti kaldırın, ölümleri durdurun' başlıklı bildiri dağıtan 5 TAYAD üyesi ile bunlara linç girişiminde bulundukları öne sürülen 11 kişinin yargılandığı dava sonuçlandı. 4.5 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan TAYAD'lılardan 38 yaşındaki Çetin Güven eylem sırasında ?Faşist polisler. Cezaevinde bulunan devrimci kardeşimizi öldürdüler' diyerek güvenlikg üçlerine hakaret etmekten 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Diğer 4 TAYAD üyesi ile linç girişiminde bulundukları iddiasıyla 5 yıla kadar hapisleri istenen 11 kişi beraat etti.

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) adına, Trabzon'da yazılı bildiri dağıtan Zeynep Erduğrul, Çetin Güven, Nurgül Acar, Emrah Bakır ve İhsan Özdil, Türk Bayrağı'nı yaktıkları dedikodusu üzerine yaklaşık 2 bin kişi tarafından linç edilmek istenmişti. Öfkeli kalabalığın elinden güçlükle kurtarılan 5 TAYAD'lı ve linç girişiminde bulundukları öne sürülen 11 kişi hakkında Trabzon 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Birlikte görülen dava, 3 duruşmanın ardından Adalet Bakanlığı'nın talebi üzerine güvenlik gerekçesiyle Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi tarafından Erzurum'a nakledildi.

Erzurum 2'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma, bugün karara bağlandı. Salonu geniş olduğu için Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, 2'inci Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Abdullah Er, Cumhuriyet Savcısı İbrahim Halil Dağlı hazır bulunurken, TAYAD üyesi 5 kişi ile birlikte linç girişiminde bulunduklura öne sürülen 11 kişi ve avukatları katılmadı. Trabzon'da oturan ve Erzurum'da yargılananların, Bayburt- Erzurum karayolu arasındaki Kop Geçidi'ndeki yoğun kar yağışı yüzünden duruşmaya gelemedekleri belirtildi.

?Görevli memura hakaret, mukavemet', ?müessir fiil' ve ?izinsiz gösteri yürüyüşü yapmak' suçlarından 2 ile 4.5 yıl arasında hapisleri istenen TAYAD'lılardan Zeynep Erduğrul, Nurgül Acar, Emrah Bakır ve İhsan Özdil'in beraatine karar verildi. TAYAD'lılardan Çetin Güven'in ise görevli iki polis memuru Mustafa Baş ve Hakan Işık'a ?Faşist polisler. Cezaevinde bulunan devrimci kardeşimizi öldürdüler'' diyerek hakaret ettiği gerekçesiyle toplam 8 ay hapis ve 900 YTL para cezasına mahkum edildi. Mahkeme, Çetin Güven'in geçmişteki durumunu dikkate alarak cezasının ertelenmesini uygun görmedi.

Trabzon'da 6- 10 Nisan'da meydana gelen linç girişimine katılan ve haklarında ?basit müessir fiilde bulunmak, güvenlik güçlerine karşı zor ve şiddet kullanarak direnmek' iddiasıyla 3- 5 yıla kadar hapis cezaları istenen Fatih Koç, Fatih Usta, Hakkı Usta, İlyas Aktaş, İsmail Danışmaz, Muhsin Tokmaz, Seyhan Gülen, Erkan Kaya, Metin Kazancı, Evren Uğur, Gökhan Karagöz de aynı mahkemede beraat etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber