Tarım Bakanlığından 4/B'li alımı için ek açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Aralık 2006 17:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.

TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI

Personel Genel Müdürlüğü

DUYURU

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 10-11 Temmuz 2004 ve 01-02 Temmuz 2006 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (2004-KPSS ve 2006 KPSS/1) sonuçlarına göre, Bakanlık taşra teşkilatında ihtiyaç duyulan yerlerde (Köy-Beldelerde) istihdam edilmek üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre sözleşmeli 978 adet Mühendis (Ziraat), 9 adet Mühendis (Su Ürünleri) ve 564 adet Veteriner Hekim olmak üzere toplam 1551 adet personel alınacaktır.

BAŞVURMA GENEL VE ÖZEL ŞARTLARI

1. BAŞVURMA GENEL ŞARTLARI

İlan edilen pozisyonlara atanmak için başvuracak adayların aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir.

a) Türk vatandaşı olmak.

b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

c) Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

d) Erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış ya da askerlik hizmetinden muaf olmak.

e) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak (Hangi görevin devamlı yapılmasına, hangi vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığının engel olacağına resmi sağlık kurullarından alınan raporların incelenmesi suretiyle ilgili kurumlar tarafından karar verilecektir.).

f) Tercih edilecek pozisyonlar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.

2. BAŞVURMA ÖZEL ŞARTLARI

Yukarıdaki şartları taşıyan adayların, bu Kılavuzda yer alan pozisyonların karşısındaki başvuru şartları bölümünde aranılan şartların tamamını taşımaları gerekmektedir. Bu şartlarla birlikte unvanlar itibariyle aşağıdaki şartlarında taşınması gerektiğinden, sözleşme yapılacak pozisyonlarla ilgili açıklamalar aşağıda yapılmakta olup, bu bölümün çok dikkatli incelenmesi gerekmektedir. Bu şartları taşımayanların atamalarının yapılması mümkün bulunmamaktadır.

2.1. Sözleşmeli olarak istihdam edileceklerde aranılacak genel şartlara ilave olarak;

a) Ziraat ve su ürünleri mühendisleri ile veteriner hekim kadrolarına atanacak şartları haiz olmak. Bunlardan hangi bölüm mezunlarının alınacağı ÖSYM tarafından yayınlanacak kılavuzda pozisyonların karşısında yer alacaktır.

b) Müracaat tarihi itibariyle 40 yaşından gün almamış olmak.

c) Sağlık bakımından köyde veya beldede çalışmasına engel hali bulunmamak.(Bu durum sağlık kurulu raporu ile belgelenecektir)

d) KPSS'ye girmiş ve halen geçerlilik süresi bitmemiş olan KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak.

Yukarıda belirtilen genel ve özel şartları taşıyan adaylar, ÖSYM tarafından yerleştirileceklerdir. ÖSYM Tercih Kılavuzu yayınlandıktan sonra belirtilen şartları ve nitelikleri taşıyan adayların, www.osym.gov.tr internet adresine girerek, ihtiyaç duyulan pozisyonlar ile bölümlerini ve yerleştirme yapılacak Köy/Beldeler ile başvuru tarihlerini inceleyebileceklerdir. Adaylar, koşullarını karşıladıkları pozisyonlar arasından sıraya koydukları tercihlerini (İhtiyaç duyulan pozisyonlar ve bölümleri) 28-29 Aralık 2006 ve 04-12 Ocak 2007 tarihleri arasında internet yoluyla yapacaklardır. Yukarıda belirtilen şartları taşımayanların müracaatları ÖSYM Başkanlığınca yerleştirme yapılsa dahi atama işlemleri yapılmayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber