'Yardım derneği' deyip, eylem için bilgi topladılar

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, El Kaide, El Nusra ve IŞİD bayrakları, 'Patlayıcılar', 'Zehirler', 'Tüfek Dürbünü Seçimi', 'Eğimli atış' başlıklı dokümanlar bulundu

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 05 Eylül 2016 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Yardım derneği' deyip, eylem için bilgi topladılar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Suriye'deki çatışma bölgeleriyle bağlantılı olarak faaliyet gösteren El-Kaide'ye bağlı El Nusra terör örgütüyle irtibatlı 7 şüpheli hakkında soruşturmayı tamamladı. Şüphelilerin, 'Terör örgütüne üyelik'ten 15 yıla kadar hapsi istendi.

ANNESİ BAŞLATTI

İddianamede, soruşturmanın şüpheli Kubilay Bayraktar'ın annesi Sezin Ö.'nün başvurusu üzerine başladığı belirtildi. İddianameye göre şüpheliler, Ankara'da 'Davet Kürsüsü' derneği aracılığıyla çatışma bölgeleri için yardım toplayıp 'Öncü Nesil', 'Medarisder' dernekleri aracılığıyla da yurtdışına aktarıyordu.

SÖZDE ANKARA KADISI

Şüphelilerden Mahmut Demirtaş'ın örgütün Bağlum grubunun imamı olduğu, ayrıca anlaşmazlıklarda hüküm vermesi için başvurulan ilk kişi, yani 'Ankara Kadısı' olduğu belirtildi. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, El Kaide, El Nusra ve IŞİD bayrakları, 'Patlayıcılar', 'Zehirler', 'Tüfek Dürbünü Seçimi', 'Eğimli atış' başlıklı dokümanlar bulundu. Patlayıcı yapımının anlatıldığı dokümanlara göre, şüphelilerin Suriye ve Türkiye'de sansasyonel eylem için bilgi topladığı vurgulandı.

ONLARA GÖRE TÜRKIYE 'SAVAŞ DİYARI'

İddianamede El Nusra'ya müzahir şahısların Türkiye'yi 'Dar'ül Harp' (Savaş Diyarı) olarak gördükleri ve Cumhuriyet düzenini 'Tağuti' (Şeytani) olarak niteledikleri vurgulandı: "Bu sebeple, oy kullanmak, çocuklarını okula göndermek, memurluk, avukat tutmak, mahkemeye başvurmak gibi hareketleri 'Küfür' (dinden çıkma) sebebi gördükleri anlaşılmıştır."

Fevzi ÇAKIR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber