Gençlerin Davos'unda Türkleri temsil edecek

Avrupa'nın geleceği, küresel güvenlik ve ekonomik büyümenin masaya yatırılacağı bu yılki "Gençleri Davos"u toplantısında Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Muhammed Topal Türkiye'yi temsil edecek

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Eylül 2016 09:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gençlerin Davos'unda Türkleri temsil edecek

Çiğdem Yılmaz

"Gençlerin Davos'u" olarak bilinen Economic Forum of Young Leaders'a bu yıl 43 ülkeden 350 kişi katılıyor. Avrupa'nın geleceği, küresel güvenlik ve ekonomik büyümenin konuşulacağı bu yılki toplantıya Türkiye'den de Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü 2'inci sınıf öğrencisi Muhammed Topal katılıyor.

20 yaşındaki Muhammed Topal, "Bu foruma internette rastladım. İçerikleri ve sunduğu donanımsal kazanımlar üzerine başvurmaya karar verdim. Gönüllü olarak sorumluluk aldığım, liderliğin tanımını değiştirmeyi vizyon edinen bir sivil toplum kuruluşu olan Young Guru Academy (YGA) adına, kendimi geliştirmek üzere tanınan özgürlüğün sayesinde bir inisiyatif kullanarak başvurumu tamamladım. Genç Liderler Ekonomik Forumu tarafından seçim aşamasının ardından hem Türkiye'yi hem de YGA'yı 43 ülkeden 350 katılımcı arasında temsil etmeye hak kazandım" diye konuştu.

7 farklı konu

Katılacağı forumda Türkiye'nin ve dünyanın aylardır gündeminde olan mülteci krizi ve göçlerle ilgili Avrupa'daki finansal fonlar üzerine yoğunlaşacağını belirten Topal, "Bunun yanı sıra, ekonomi, ekonomi, güvenlik, girişimcilik, liderlik, sanayileşme vs. temalar çevresinde 7 farklı konu hakkında konuşacağız. Bunlardan ilgimi çekenler ise çağdaş eğitimdeki zorluklar, gelecek 10 yılda Avrupa" dedi.

'Gurur duyuyorum'

Forumda yer aldığı için heyecanlı olduğunu söyleyen Topal, "Türkiye'yi ve YGA'yı temsil edecek olmaktan gurur duyuyorum. YGA kurucusu Sinan Yaman'ın 'Hayallerinizi dikkatli seçin, çünkü her an gerçekleşebilirler' diye bir sözü var. Böyle bir temsilci olmak hayalimdi. Boğaziçi Üniversitesi'nden edindiğim akademik donanım ve YGA'da projelerde deneyimleyip keşfettiğim kişisel gelişim değerlerim sayesinde bu hayal gerçek oluyor. İnanıyorum ki katılacağım forumda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğim" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber