Çukurca'daki Kandilcik yerle bir

Türkiye'deki yavru Kandilciklere operasyon başlatılırken, PKK'nın Çukurca'daki kampı ele geçirildi. Örgütün Çukurca'daki son kalesinde tutunmak istediğini belirten terör uzmanı Abdullah Ağar, bölgede görevli FETÖ'cü yapılanmaya dikkat çekti.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 09 Eylül 2016 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çukurca'daki Kandilcik yerle bir

Türkiye, hem Suriye ve Irak'ta hem de sınırlarının içindeki 12 noktada PKK'ya adeta 'öldürücü' darbeyi indiriyor. Örgütün temel dayanağı olan kampları da son operasyonlarda kaybettiğini belirten eski Bordo Bereli ve terör uzmanı Abdullah Ağar, örgütün bugüne kadar neden 'bitirilemediği' sorusunun yanıtını almak için 15 Temmuz öncesinde bölgede görevli FETÖ'cü yapılanmanın mercek altına alınması gerektiğini söyledi. Çukurca'da süren operasyonda PKK'ya çok ağır bir darbe indirildiğini kaydeden Ağar "Hakkari-Çukurca arasındaki 45 kilometre kareye yayılan Kale Tepe ve çevresinde, PKK'nın kalbine mızrağı sapladı bizimkiler" dedi.

"Çukurca'daki mücadele önemli. PKK artık DAEŞ gibi bir terör örgütüne dönüştü ve temel dinamiği dağ ve bu noktaları kaybetmek istemiyor. Bu dağlardaki örgüt kamplarını, örgüt son kale olarak elinde tutmak istiyor" diyen Ağar, şunları söyledi: "(Bugüne kadar örgütün neden bitirilemediği konusunda) 15 Temmuz'dan sonra Suriye-Irak-İran sınır boyunca görevli tüm tugay ve tümen komutanlar FETÖ üyesi çıktı. Tutuklanan bu FETÖ üyelerinin hepsinin adam, zaman, alan başına araştırılması gerekir." PKK'nın Suriye'nin kuzeyinde Kürtlere örgütsel eğitim verdiğine dikkat çeken Ağar, "Suriye'nin Kuzeyi'nde PYD üzerinden 50 bin yeni PKK'lı yetiştiriliyor" dedi. PKK'nın sayısı, Suriye, Irak, İran ve Türkiye'dekilerle 70 bine kadar çıkıyor.

DOÇKA'NIN ÜZERİNE İNDİ

Jandarma Genel Komutanı Yaşar Güler'in "(Terörle mücadele) Bu kadar örgüt yana yana gelip Türkiye'ye bu kadar saldırmışken, 'Biz kayıp vermeyelim, oturalım mı' diyelim... Bir ölüm kalım savaşı veriliyor" sözlerine dikkat çeken Ağar, TSK'nın kahramanca mücadele yürüttüğüne dikkat çekti: "Dağlıca-Çukurca arasında Seni Tepe, Kale Tepe ve Dağbaşı Tepe gibi bölümler var. İlk kez size söylüyorum: Tepede PKK'nın Doçka mevzi var. Skorsky helikopter, Doçka mevzisinin üzerine inmiş ve kaçan PKK'lıları da helikopterin teknisyeni vurmuş."

186 PKK'lı öldürüldü

TSK, 6 Eylül'den bu yana Çukurca kırsalına yönelik düzenlenen hava harekatlarında 29 teröristin, bölgedeki operasyonlarda ise toplam 186 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

SELİM EFE ERDEM

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber