Kar nedeniyle okulları tatil edilen iller...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2006 10:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Yurtta etkili olan kar yağışı yaşamı etkiliyor. Karyağışı ve soğuk hava nedeniyle yurt genelinde 936 köy yolu ulaşıma kapandı.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle;

Muş

Rize

Giresun

Artvin

Trabzon

Kocaeli

Van'ın Erciş ilçesinde taşımalı eğitim kapsamındaki okullar,

Kastamonu

Karabük

Ordu'nun bazı ilçelerindeki okullarda bugün eğitime ara verildi.

Muş'ta eğitime kar engeli

Muş'ta yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Muş Valiliğinden alınan bilgiye göre, 2 gündür etkisini sürdüren yoğun kar yağışının ardından il genelinde ilköğretim okulları ve liselerde eğitime ara verildi.

Hava koşullarının el vermesi durumunda, yarın eğitime devam edileceği bildirildi.

Rize, Giresun ve Artvin'de okullar tatil

Doğu Karadeniz Bölgesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Rize, Giresun ve Artvin'de okullar 1 gün tatil edildi.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin özellikle kıyı kesimlerinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Rize, Giresun ve Artvin'de okulların bir gün süreyle tatil edildiği bildirildi.

Trabzon'da okullar kar nedeniyle tatil

Trabzon'da kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde başlayan ve halen devam eden kar yağışının il genelinde etkili olması nedeniyle okullardaki eğitime bugün ara verildi. Kar yağışının sürmesi durumunda tatilin uzayabileceği belirtildi.

Kocaeli'nde okullara kar tatili

Kocaeli'nde, kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Gürsoy, sabah saatlerinde başlayan kar ve tipinin il genelinde etkili olduğunu söyledi.

Gürsoy, kar ve tipi nedeniyle ulaşımda oluşabilecek aksamalardan dolayı il genelindeki ilköğretim okulları ve liselerin bugün tatil edildiğini kaydetti.


MARDİN'DE OKULLAR 1 GÜN SÜREYLE TATİL EDİLDİ

Mardin'de dün etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Yoğun kar ve ardından yaşanan buzlanma Mardin ve ilçelerinde hayatı adeta durma noktasına getirirken, il genelinde eğitime 1 gün ara verildi. Vali Mehmet Kılıçlar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle öğrencilerin yol ve servis durumu göz önüne alınarak, okullar il genelinde 1 gün süreyle tatil edildi. Yarın akşam havanın durumuna göre tekrar değerlendirme yapılacak" dedi.

Mardin'in Midyat, Savur, Ömerli ve Dargeçit ilçelerinde artan kar kalınlığı nedeniyle ilçe ve köy yollarının ulaşım bağlantısı kesildi. Bağlantılı yollarda ulaşım güçlükle yapılıyor. İhlas Haber Ajansı muhabiri de, yol açma çalışmalarını görüntülemek amacıyla çıktığı yolda aracıyla mahsur kaldı. Yer yer ufak çaplı maddi hasarlı trafik kazalarının yaşandığı bölgede bir kaza da Mardin-Midyat Karayolu'nun 17. kilometresinde meydana geldi. Sürücüsü belirlenemeyen 47 AP 415 plakalı kamyonetin şarampole düştüğü kazada ölen ve yaralanan olmadı.

Bölgeyi etkisi altına alan kar ve soğuk hava yüzünden ulaşım güçlükle yapıldığı, zincirsiz birçok aracın yolda kaldığı buzlanma yüzünden araçların ve vatandaşların zorlandıkları gözlendi. Kendi imkanlarıyla kurtarma çalışmalarını yürüten bazı vatandaşlar, zor anlar yaşadı. Yağışla birlikte şehir içi araç trafiği de durma noktasına gelirken yetkililer, sürücülerin araçlarında mutlaka zincir ve çekme halatı bulundurmalarını istedi. Ayrıca, yaşanabilecek buzlanmaya karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Bu arada, gündelik hayatı durma noktasına getiren aşırı kar yağışıyla birlikte Mardin-Diyarbakır, Mardin'in Midyat, Savur, Dargeçit ve Mazıdağı ilçeleriyle birlikte il merkezine bağlı toplam 250'ye yakın köy yolunun ulaşıma kapandığı, yağışın devam etmesi halinde ise Mardin-Şırnak ve Mardin-Urfa ulaşım bağlantılarının da kesilebileceği bildirildi.


VAN'DA KARA KIŞ

Van'da, gece geç saatlerde etkili olan kar yağışından dolayı il genelinde taşımalı eğitime 1 gün ara verilirken, 400 köy yolunun da ulaşıma kapandığı belirtildi.

Etkisini artırarak devam eden kar yağışından dolayı sabah erken saatlerinde İl Hıfzısıhha Kurulu'nun aldığı kararla bin 60 köy ve mezradan bin 277 araçla 87 eğitim merkezine gelen 21 bin 705 öğrencinin faydalandığı taşımalı eğitime 1 gün ara verildi. Okulların tatil edilmesinden habersiz olan çok sayıda öğrenci yollara düşerken, olumsuz hava şartlarından dolayı okullarına gelemeyecek olan öğrencilerin ise bugün için izinli sayılacağı belirtildi.

Halen etkili olan kar yağışından dolayı Bitlis-Baykan ve Muş-Malazgirt devlet yollarıyla Tatvan-Hizan ve Tatvan-Mutki yollarının da ulaşıma kapandığı kaydedildi. İl genelinde etkisin sürdürerek devam eden kar yağışından dolayı mevcut olan 587 köy yolundan 400'ünün ulaşıma kapandığını kaydeden İl Özel İdaresi Köy Yolları Birimi yetkilileri, ekiplerin hazır beklediklerini, ancak kar yağışının devam etmesinden dolayı yol açma çalışmalarına başlayamadıklarını ifade ettiler. Yetkililer kar yağışının durmasıyla birlikte köy yolları açma çalışmalarına başlayacaklaklarını belirttiler.


AHLAT'TA OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ

Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz yönde etkilerken, okullar da 1 gün tatil edildi.

Kar kalınlığının şehir merkezinde 30, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreye ulaştığı ilçede, ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süre ile tatil edildi. Fırtına nedeniyle enerji nakil hatlarının arızalanması yüzünden Ahlat ve bağlı köylerine dün geceden beri elektrik verilemiyor. Ahlat Köylere Hizmet Götürme Birim Amirliği yetkileri de, kar ve tipi sebebiyle 26 köy yolunun ulaşıma kapandığını, ekiplerinin yol açma çalışmalarına tipinin durmasıyla birlikte başlayacaklarını belirttiler.


KOCAELİ'NDE OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ

Kocaeli'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle, ilk ve orta dereceli okullar 1 gün tatil edildi.

Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kocaeli genelinde tüm ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edilirken, sonraki günler için ise hava durumuna göre karar verileceği açıklandı. Gece boyunca Kocaeli genelinde 245 köy yolunun tamamı ulaşıma kapanırken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Köye Hizmet Daire Başkanlığı'na bağlı 33 ekibin sürdürdüğü yol açma çalışmaları sonucunda 170 köyün yolu ulaşıma açıldı. Kar yağışının sürmesi nedeniyle 75 olan kapalı köy yolu sayısının artabileceği bildirildi.

Kocaeli Üniversitesi'nden ise kar yağışı sonrasında herhangi bir tatil kararı açıklanmadı.


ZONGULDAK'TA KAR YAĞIŞI

Zonguldak'ta aşırı kar yağışı nedeniyle okullar bugün öğleden sonra ve perşembe günü tatil edildi.

Zonguldak'ta sabaha karşı başlayan yoğun kar yağışı ulaşımı etkilerken, bütün okul ve dershanelerin tatil edilmesine neden oldu. Sabah saatlerinden itibaren tüm okullarla irtibat kurulduğunu belirten Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, "Valimizle de yapılan görüşmelerin sonucunda merkez ve merkeze bağlı köy okullarında bugün öğleden sonra ve yarın olmak üzere 1,5 gün okulların tatil edilmesine karar verildi. İlçelerdeki karar ise kaymakamlara bırakıldı. Cuma günü için de havanın durumuna göre karar verilecek" dedi.


BARTIN'DA KAR YAĞIŞI

Bartın'da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle okullar bugün 1 gün süreyle tatil edilirken, il genelinde 96 köy yolunun da ulaşıma kapandığı bildirildi.

Bartın'da etkili olan kar yağışı nedeniyle şehir merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaşırken, köylerde yer yer 35-40 santimetreyi buldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, yoğun kar yağışı ve buzlanma sebebiyle özellikle taşımalı eğitimde öğrencilerin sıkıntı yaşamaması amacıyla İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini açıkladı. Sabahın erken saatlerinde belediye hoparlörlerinden anonslar yapılarak, okulların tatil edildiği duyuruldu. Kar yağışı nedeniyle Bartın il genelinde 95 köy yolunun kapandığı, ekipleri kapanan köy yollarını açmak için çalışma başlattığı belirtildi.

Öte yandan, Bölge Trafik Ekipleri, Bartın-Karabük ve Bartın-Zonguldak güzergahında zincirsiz araç geçişine izin vermiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber