'Yemin' tuzağını çökerten fetva

Diyanet, kutsal değerler üzerine FETÖ'ye bağlılık yemini edenlerin durumuna açıklık getirdi. Diyanet'in fetvasında, "Kanlı terör örgütüne bağlılık yemini, batıldır, geçersizdir" denildi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Eylül 2016 08:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
'Yemin' tuzağını çökerten fetva

Betül OĞUZ

FETÖ'nün Pensilvanya'daki elebaşı Fetullah Gülen'in talimatı ile kutsal değerler üzerine örgüte "bağlılık" yemini eden binlerce kişiyi rahatlatacak fetva, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş'ten geldi. AKŞAM'a açıklamalar yapan Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş'in konuya ilişkin fetvası şöyle:

GEÇERSİZ YEMİN

Bu ihanet örgütünün, "hizmet hareketi" maskesi altında ettirdiği yemin, batıl bir hedefe yöneldiği için dinimize göre lağvdır (boş), geçersizdir. Vatana ihanet, cinayet, iftira, gasp, gibi günahları işleyen bir örgüte, bağlılık için edilen yeminlerin temeli olamaz.

HADİS-İ ŞERİFİ VAR

İhanet hedefi gizlenerek, hile ve tehdit altında yaptırılan yeminler dinen geçersizdir. Yüce Peygamberimiz de Hadis-i Şerif'inde, "Sizden birisi bir şey için yemin eder, sonra bunun hayra gitmediğini görürse derhal yemini bozsun" demiştir.

Ayrılmayan vebale girer

Batıl hedefe yönelik bağlılık yemininin bozulması halinde, bir vebal de söz konusu değildir. Aksine, yemine bağlılık gerekçesiyle FETÖ'den kopmamakta ısrar edenler büyük vebal altına girerler. Bu kişilerin derhal yeminlerini bozup, ihanet örgütüyle ilgili bilgileri paylaşması gerekir.

FETÖ'cüler hacca dedikodu için gitmişler!

15 Temmuz süreciyle başlayan ve gerçek yüzleri ortaya çıkan FETÖ terör örgütü, Türkiye'de propagandasını yapacak mecrası kalmayınca dünya basınını ve hac farizasını yerine getirmek için hacda bulunan Müslümanlara kara propaganda yaparak dedikodu kazanının altını açtı ve iftiralarla Türkiye'ye yönelik kalleş iftiralarla algı yönetimini sürdürdüğü öğrenildi. Cidde Başkonsolosu Fikret Özer, "Malezya'dan, Afrika'dan ve diğer bölgelerden gelen hacı adayları, FETÖ üyelerinin anlattığı asılsız iddiaların ardından Türklere darbe gecesi yaşananları soruyorlar. Darbeciler, hiç utanmadan asılsız iddia ve yalanlar ortaya atıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber